НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Не добавяйте непознати във Facebook! Може да се случи това!

Не добавяйте непознати във Facebook! Може да се случи това!

0
Не добавяйте непознати във Facebook! Може да се случи това!
Не добавяйте непознати във Facebook! Може да се случи това!

Не добавяйте хора, които не познавате във Facebook!

Днес почти всеки използва различни социални мрежи. Ако нямате Facebook, Twitter или Instagram, вероятно живеете на Луната!

Но най-популярната мрежа е, без съмнение, Facebook, където никога не можеш да бъдеш сигурен кой точно чете твоите публикации.

Не всеки мисли за опасностите, свързани с това, и наивно приема покани за приятелство от непознати.

Затова ще ви разкрием една история, която наскоро се превърна във вирусна сензация в социалните мрежи. Прочетете я и я обмислете внимателно!

Този пост е написан от бивш полицейски служител:

Някакъв човек ви е изпратил покана за приятелство. Не го познавате, но той има хубава снимка на профила, затова приемате поканата.

Днес дъщеря ви отива на училище за първи път. Тя изглежда толкова сладка в нова униформа, че просто трябва да я снимате и да я сложите във Facebook, за да я покажете на всичките си приятели и на цялото си семейство.

Вие сте толкова доволни, че дори се “регистрирате” пред училището във Facebook и пишете: “Не мога да повярвам, че вече е толкова голяма! Как времето лети! Гордея се с дъщеря ми!

Междувременно загадъчният непознат, чието приятелство сте приели наскоро, запазва снимката на дъщеря ви в новата училищна униформа и я изпраща на 60 възрастни мъже по целия свят със следния подпис:

“Момиче. Възраст 5 години.

Кафява коса. Кафяви очи.

$ 5,000.”

Вие не само току-що подарихте снимка на дъщеря си на детски търговец, но и му представихте името и адреса на училището, където се намира. В 15:00 часа ще отидете да я вземете от училище, но това няма да се случи.

Никога не бихте предположили, че вашето прекрасно момиче ще бъде продадено в робство от 43-годишен педофил, и сега пътува за Южна Африка с торба на главата си, плаче, вика и се бори истерично, защото някакъв чужд чичко я е измъкнал от училище и тя не знае къде са нейните родители, защо е взета и какво ще стане с нея.

Прекратете добавянето на непознати приятели и спрете да показвате целия си живот във Facebook!

Не можете дори да си представите колко хора по света са готови да навредят на детето ви. Хиляди деца биват отвлечени всеки ден; много от тях се продават на черния пазар и тайно се изнасят в чужбина.

Можем да сложим край на това, като направим тази тема популярна онлайн, така че всички родители да знаят за предстоящата опасност.

Вижте още: Любовницата и нейния профил според психолозите

апомняме ви:

  • Не приемайте заявки за приятелство от хора, които не познавате.
  • Не поставяйте снимки на децата си в профила си.
  • Не отбелязвайте местата, които посещавате с децата си.

Разкажете за тази опасност за всички родители!

loading...