НАЧАЛО ЗДРАВЕ Мехлем за черния дроб, лек за холестерола, чудо за имунитета

Мехлем за черния дроб, лек за холестерола, чудо за имунитета

0
Мехлем за черния дроб, лек за холестерола, чудо за имунитета
Мехлем за черния дроб, лек за холестерола, чудо за имунитета

Мехлем за черния дроб, лек за холестерола, чудо за имунитета

Медът от тиква може да се използва при различни проблеми. Най-ефективен е при лечението на чернодробни и бъбречни заболявания. За мнозина този мед е скъпоценен, защото ефективно помага за изхвърляне на жлъчния сок и за лечение на възпалените пикочни канали.

Благодарение на лаксативния и диуретичен ефект, този мед значително помага при запек и при различни заболявания на дебелото черво. В същото време, благодарение на изобилието от витамини и каротин, този мед засилва имунитета и подобрява тонуса.

Помага за намаляване на холестерола, атеросклерозата и отока при сърдечна недостатъчност. Този мед също се препоръчва за сваляне на килограми при затлъстяване.

Как да си приготвите този мед:

Ще ви е необходима зряла жълта тиква. Трябва да отрежете горната част и да отстраните вътрешността. В получения голям отвор поставете пълнозърнеста захар. Поставете горната част, която изрязахте по-рано. Оставете тиквата за 10 дни на хладно място. Най-добре е да я оставите в голяма купа, защото с течение на времето ще омекне и ще бъде трудно да я пренесете.

През това време захарта ще се стопи в сока на тиквата. Щом захарта се стопи, получената течност се съхранява в стъклен буркан.

Ако случайно по капака се появи мухъл, няма нищо страшно. В този случай направете дупка в дъното на тиквата и оттам извадете меда.

Най-добре съхранявайте в хладилника, в чист стъклен буркан с капак. Срокът на годност е около месец. За да издържи по-дълго, можете да го сварите, докато се сгъсти, но в този случай губите някои от полезните съставки.

Използвайте го по ваш избор.

Можете да го използвате с чай, можете да го консумирате самостоятелно по 2-3 супени лъжици, можете да го използвате за палачинка или както прецените вие. Ако не искате да използвате захар за приготвянето на този мед, тогава използвайте пчелен мед.

loading...