НАЧАЛО ЗДРАВЕ Орехи с мед: Средство, препоръчвано от лекарите

Орехи с мед: Средство, препоръчвано от лекарите

0
Орехи с мед: Средство, препоръчвано от лекарите
Орехи с мед: Средство, препоръчвано от лекарите

Орехи с мед: Вкусно и полезно

За предимствата на орехите и меда знам още от детството си. В нашето семейство е нормално тези лакомства да се консумират заедно. Комбинацията от двата полезни продукта има прекрасен вкус, напълно замества всички десерти, а оказва такова благотворно влияние върху работата на мозъка! Орехите и медът сякаш са създадени един за друг.

Наскоро разбрах, че сместа от мед и орехи наистина може да лекува. Дядото на приятеля ми получи инфаркт и докторът му нареди обезателно да консумира орехи с мед. Действа отлично за възстановяване след инфаркт. Всички бяхме много притеснени за здравословното състояние на дядото, но той се възстанови изключително бързо.

Сигурна съм, че тайната на чудотворното му възстановяване се крие в това естествено средство! Колко уникални свойства крият даровете на есента.

Необходими съставки:

100 грама орехи
2 супени лъжици мед

Приготвяне:

Смелете орехите или ги начукайте в хаванче. Защо да ги смилате? Поради наличието на инхибитори в ядките, те не се усвояват напълно в храносмилателната система.

Дъвченето на този продукт трябва да бъде много внимателно! За да е възможно пълното усвояване на всички хранителни вещества в орехите е по-добре да ги смилате преди консумация. Разделете тази лечебна порция на 3 части.

Консумирайте сместа от орехи и мед 15 минути преди хранене 3 пъти на ден. Има още един по-традиционен начин да се направи смес от орехи и мед. Трябва да вземете 2 части орехи и 1 част мед, поставете орехите в чист стъклен буркан и ги залейте с мед. Половинките орехи иглеждат като красиви пеперуди.

Тази смес трябва да се приема по 1 супена лъжица 3 пъти на ден преди хранене. Много важно е да дъвчете орехите много добре, така те ще донесат големи ползи за здравето ви! В противен случай храносмилателната система няма да ги усвои напълно и няма да получите желания благоприятен ефект.

Всяко прекарано заболяване се явява стрес за тялото. Лекарите препоръчват използването на смес от орехи и мед редовно дори при пациенти, които са прекарали сърдечен удар! Магнезият, който се съдържа в орехите, разширява кръвоносните съдове, а след сърдечен удар съдовете се стесняват значително. Желязото, медът, кобалтът, цинкът и витамин В6, съдържащи се в сместа помагат за образуването на еритроцити.

Също така, тези вещества разреждат кръвта: отлична профилактика на тромбоза!

Тази смес лекува анемията и предотвратява нейното повторно развитие. Желязото, което се съдържа в орехите, лесно се абсорбира от тялото. Подобрява се метаболизма. Сместа от орехи и мед стимулира метаболизма в организма. Да, това средство определено е с високо съдържание на калории! Но в разумна дозировка, не повече от 3 супени лъжици на ден, то дори помага да отслабнете. Орехите са наситени със здравословни мазнини, които насърчават загубата на тегло.

Тези мазнини не съдържат холестерол, но помагат на вътрешните органи да функционират правилно. Благодарение на високото съдържание на фибри в орехите, те допринасят за улесняване на храносмилателния процес.

Поради високото съдържание на витамини от групата B, се стимулират процесите на мозъка и мисловния процес. За да бъде максимално полезна за сърцето тази смес, добавете към нея сушени кайсии и стафиди. Тези сушени плодове съдържат много калий, което укрепва сърдечно-съдовата система. Може да си приготвите ароматизирано греяно вино с карамфил, което ще предпази сърцето ви от всякакви проблеми!

Необходимо е всички ние да се грижим за нашето тяло, а есента е особено благоприятна за това, защото ни носи толкова много полезни продукти.

loading...