НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ако забележите това, в никакъв случай не купувайте това парче месо

Ако забележите това, в никакъв случай не купувайте това парче месо

0
Ако забележите това, в никакъв случай не купувайте това парче месо
Ако забележите това, в никакъв случай не купувайте това парче месо

Ако забележите това, в никакъв случай не купувайте това парче месо

Месото съдържа висококачествени протеини, наситени мазнини и холестерол, което оптимално поддържа нивото на тестостерон и това е особено важно за мускулната маса при мъжете.

Месото също е отличен източник на цинк, витамин В12 и желязо. Но, когато купувате месо, знаете ли как да разпознаете здравото и качествено парче месо?

Разговаряхме с пенсиониран вече месар, трябва да вземем предвид неговите съвети, когато купуваме месо:

1. Уверете се, че замразеното месо има естествен пигмент на кожата или на повърхността има груби изпъкналости и вдлъбнатини. Ако ви се струва съмнително, не го купувайте, защото вероятно е претърпяло няколко размразявания и повторно замразяване.

Често, по време на транспортирането, може да се случи месото да се размрази и това се случва, когато за дълъг период от време има прекъсване на захранването, казва месарят.

2. Ние всички знаем, че във вносното месо се инжектират различни химикали и антибиотици, за да се удължи срокът на годност и това най-често се прави с пилешкото месо.

Ако забележите тъмни кафяви петна под кожата на пилешкото, накиснете месото в оцет, в който сте добавили сол и го оставете да престои за няколко часа. След това го изплакнете добре във вода, подсушете и го пригответе за ядене. Но, най-добре, е да се избягва такова подозрително месо.

3. Не купувайте месо от непознато място. Дори когато влезете в месарница за първи път, може да ви продадат лошо месо. Обикновено съхраняват най-добрите парчета за приятели и редовни клиенти, а това, което е пред разваляне продават на тези, които влизат веднъж и не са потенциални клиенти.

4. Всяко месо, което има силна миризма – не го купувайте. Само месото от дивеч мирише по-силно.

5. Не купувайте месо, чиито ръбове са сухи, цветът е по-тъмен и има части, които напълно са изгубили цвета си.

6. Избягвайте колбаси и кренвирши и други преработени месни продукти – повярвайте, не искате да знаете какво има в тях. Ще бъдете отвратени. Ако сте любители на колбасите, купувайте домашни от хора, на които имате доверие.

7. Друг съвет: В рамките на една седмица не бива да ядете повече от 3 пъти месо, а парчето червено месо за едно ядене не бива да е по-голямо от дланта ви.

loading...