НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Това средство е по-добро от белина. Съвет от свекърва ми

Това средство е по-добро от белина. Съвет от свекърва ми

0
Това средство е по-добро от белина. Съвет от свекърва ми
Това средство е по-добро от белина. Съвет от свекърва ми

Това средство е по-добро от белина. Съвет от свекърва ми

Този ефект не се дължи на някакви скъпи средства. Всички петна изчезнаха, а цветът беше просто невероятен, дрехите бяха като купени от магазина.

Приготвянето е много лесно, а съставките са прости.

Кухненски кърпи и подобни вещи, по които преобладават мазни петна се изпират лесно със следната смес. Поставете да се варят 2 супени лъжици горчица на прах, разредена в 1 литър гореща вода. Прецедете, разредете с необходимото количество вода и накиснете кърпите за една нощ. Изперете както обикновено.

Кърпите се изпират идеално, дезинфекцирани са и десените стават по-ярки. Белите дрехи пожълтяват или остаряват с прането. Може да избегнете това, като заедно с праха към водата добавяте амоняк.

Дори и старите вещи след няколко подобни процедури, стават по-нови.

Копринените и вълнени дрехи накиснете в следния разтвор: 10 литра вода, 50 гр. прах за пране, 6 супени лъжици сол, супена лъжица амоняк и супена лъжица кислородна вода. Накиснете дрехите за около пет часа и след това изперете на деликатен режим.

Чорапите могат да се накиснат в топла вода и да добавите 2 супени лъжици борна киселина – това е отлична превенция на гъбични заболявания. Така можете да избелвате и тениски. След това изперете на нормален режим.

Следният съвет спаси любимата ми тениска! Кой би помислил, че обикновеният аспирин от кухненския шкаф, е в състояние да се съревновава с препаратите за отстраняване на петна.

Как да предотвратите образуването на жълти петна при пране? Как да премахнете упоритите петна и да върнете перфектния външен вид на дрехите?

Разтворете 5 таблетки аспирин 325 mg в 8 литра топла вода. Накиснете дрехите в този разтвор и оставете в продължение на 8 часа. Можете предварително да натрошете аспирина на малки парченца, така че да се разтвори по-бързо във водата и да действа по-активно. Добавете няколко таблетки аспирин директно към пералната машина. Ако държите дрехите си в разтвор на аспирин, преди да ги изперете в пералнята, ефектът ще бъде просто зашеметяващ. Сега знам как да премахна жълтите петна от дрехите. Аспиринът се превърна в незаменимо средство в моя дом, защото не уврежда тъканта, но забележително премахва замърсяванията. По-добър е от всяко избелващо средство.

loading...