НАЧАЛО ЗДРАВЕ Упражнения за талията, които ще я направят тънка и привлекателна

Упражнения за талията, които ще я направят тънка и привлекателна

0
Упражнения за талията, които ще я направят тънка и привлекателна
Упражнения за талията, които ще я направят тънка и привлекателна

Всяка жена иска да има тънка талия. Качествената преса изисква усилия. Но някои от обикновените коремни упражнения разширяват талията. Как да постигнете резултати, да избегнете грешки и има ли магически упражнения за перфектен обем?

Събрахме опита и знанията на треньори, които предлагат как точно да се съсредоточим върху тънката талия.

Какво влияе на обема?

Разбира се, големината на талията зависи от вида на фигурата, а жените с фигура тип пясъчен часовник или круша, при натрупване на тегло, губят талия на последно място. За разлика от “линиите” и “ябълките”, при които наднорменото тегло се депозира в горната половина на тялото.

Но, както казват треньорите, визуално и физически 3 неща са вредни за всяка талия:

Талията не съществува сама за себе си, а е резултат от общата работа над качеството на тялото.

Работа по талията

Оформянето на талията е работа на коремните мускули. И, както знаете, работата по тях не е просто упражнение и първо трябва да се отървете от мазнините. Ето защо, трябва да намалите калориите.

Също така правилната поза визуално привлича и създава усещане за тънък силует, следователно: Изправете гърба и контролирайте позата си, като приберете корема и правете физически упражнения.

Струва си да знаете, че не всички упражнения за корем са полезни за талията, а някои, напротив, дори я разширяват. Специалистите казват, че за да се създаде елегантна талия, вниманието трябва да се обърне внимание на коремния мускул. “Помпането” води до разширяване на талията.

Ето например, едни от най-опасните упражнения:

В същото време разтягането на страничните мускули в различни статични фигури, когато практикувате йога или пилатес, образува красиви криви на талията.

5 ефективни упражнения за талията

Този малък комплекс се изпълнява най-добре в дадената последователност, 3 пъти седмично. Най-доброто време е сутрин.

1) “Вакуум”

Начално положение: легнало, крака, свити в коленете, ръце до тялото. Това упражнение трябва да се извършва на празен стомах.

Поемете дълбоко въздух, издишайте през устата, освободете дробовете от въздуха, колкото е възможно повече, и притиснете предната стена на корема към гръбнака. Тежестта ви помага в тази позиция. Задръжте за 15 секунди, отпуснете се. Постепенно можете да увеличите продължителността на “издишването” на 1 минута, най-важното е да усещате комфорт.

Повторения: 3-5 повторения.

Време: 2 минути.

Тук трябва да внимават тези, които имат проблеми със стомаха и червата. Това упражнение увеличава коремното налягане, което може да повлияе неблагоприятно на болните органи. Това е противопоказано упражнение при астма, херния и сърдечни заболявания.

2) Напъди напред / назад

Стартова позиция: изправен стоеж, крака на ширината на раменете.

Същността на упражнението: трябва да почувствате как мускулите на талията се разтягат. Направете дълбок напън напред, докосвайки пода с ръцете си и оставайки в тази позиция. След това внимателно се наведете назад, като държите долната част на гърба с ръцете си.

Повторения: 15-20 пъти.

Време: 2 минути.

Това упражнение е нежелателно за тези, които имат проблеми с лумбалната област на гърба, хронично главоболие или повишено вътречерепно налягане.

3) “Бокс” завъртания

Стартово положение: легнало, краката леко свити в  коленете.

Основната характеристика на упражнението е бързото изпълнение. Откъснете само стъпалата от пода и веднага ги върнете. Уверете се, че пресата не се отпусне по време на упражнението.

Повторения: 3 серии по 12-15 пъти.

Време: 2 минути.

Упражнението е противопоказано при остър период на гастрит или ревматизъм, и проблеми с жлъчния мехур. Трябва да обърнат внимание тези, които имат проблеми с дихателната система и сърдечно-съдовата система.

4) Планк

Начално положение: тежестта на тялото се държи на стъпалата, на дланите или на лактите.

Най-важното е да следвате правата линия на тялото, опитвайки се да не отпускате гърба и да не правите “извивка”.

Повторения: 2-3 серии за половин минута.

Ефективно е да променяте вида планк. Включете дланите, лактите, странично.

Време: 2 минути.

Струва си да не правите упражнението, ако наскоро сте имали цезарово сечение (до 6 месеца) или друга операция, имате проблеми със сухожилия, възпаление на вътрешните органи или проблеми със сърцето и съдовете.

5) Странична разтяжка

Позиция: изправен стоеж, крака на ширина 30-35 см, ръце, лежащи на бедрата точно над коленете.

Вдишайте, издишайте, стегнете корема и направете тази позиция, сякаш искате да седнете. Приберете лявата ръка до тялото си, така че да сочи лявото коляно. Свийте десния крак и се протегнете настрани, вдигнете дясната ръка и я опънете пред себе си или нагоре. Задръжте в това положение 8 секунди. Строго контролирайте разтягането настрани, опитвайки се да не се навеждате напред.

Повторения: 2-3 пъти за всяка страна.

Време: 1 минута.

Вижте още: Ароматът на дафиновия лист има невероятни ползи за здравето

Струва си да бъдете внимателни при разтягането, ако имате високо кръвно налягане, проблеми със ставите, възпаление на вътрешните органи.

loading...