НАЧАЛО ТЕСТОВЕ Какъв е вашият начин на комуникация? Разберете от този тест!

Какъв е вашият начин на комуникация? Разберете от този тест!

0
Какъв е вашият начин на комуникация? Разберете от този тест!
Какъв е вашият начин на комуникация? Разберете от този тест!

Думата комуникация произтича от латинската дума “communis”, което означава споделяне. Ефективната комуникация означава, че съобщението на подателя е разбрано от получателя точно, както трябва. Добрите комуникационни умения са от решаващо значение за личностното развитие и успеха, така че не е чудно, че хората търсят начин да ги подобрят. Проблемът е, че всеки е уникален и има свой начин на общуване, така че няма формула, която да е подходяща за всички. Ако искате да подобрите комуникационните си умения, първо трябва да разберете какъв е начинът ви на комуникация. Този тест ще ви помогне в това.

Визуален тест на личността: Какъв е начинът ви на комуникация?

Разгледайте картинката и вижте кое е първото нещо, което забелязахте. Това, което първо попадне на очите ви, ще разкрие как комуникирате със семейството, приятелите и всички около вас.

1. Мъжки крак

Ако първо забележите крака на мъж, вие искате да комуникирате директно. Вие сте човек, който лесно може да сподели своите мисли и чувства с другите. Това е страхотно, защото ви помага да изразявате виждането си, но и по-лесно да завършите нещата.

Но понякога начинът ви на комуникация не обръща внимание на чувствата и емоциите на другите хора. Понякога трябва да сте по-чувствителни, когато говорите с някого. Можете да изразявате мнението си, без да наранявате хората около вас.

2. Женски крак

Вие сте човек, който обича да мисли, преди да каже нещо. Отделяте време, за да разберете чувствата и мислите си и винаги търсите перфектните моменти, места и време, за да изразите чувствата си.

Но в този процес може да има забавяне в комуникацията и докато сте готови да говорите, събеседникът може да схване погрешно мълчанието ви. Добре е, че отделяте време, за да помислите преди да говорите, но мълчанието може да бъде разбрано по много начини. Така че, вместо да мълчите, кажете на събеседника, че обмисляте отговора си.

3. Два крака

Вие сте човек, който обикновено не мисли много преди да каже нещо. Имате силни и екстремни емоции, така че искате да ги споделите възможно най-бързо. Това ви прави спонтанни и много хора ви се възхищават, защото не се въздържате. Този начин на комуникация обаче може да навреди на хората около вас.

Ще бъде добре да отделите малко време, за да анализирате мислите и чувствата си и да помислите за тяхното влияние върху другите. Само тогава продължете да говорите.

loading...