НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Започнете новата 2019 година начисто: Съвети от Паулу Коелю

Започнете новата 2019 година начисто: Съвети от Паулу Коелю

0
Започнете новата 2019 година начисто: Съвети от Паулу Коелю
Започнете новата 2019 година начисто: Съвети от Паулу Коелю

Започнете новата 2019 година начисто: Съвети от Паулу Коелю

Известният писател Паулу Коелю разказва как да започнете живота си начисто.

Оставете миналото в миналото. Не се опитвайте да се придържате към каквато и да било ситуация или човек. Ако прекалено дълго протакате един етап от живота, няма да успеете да откриете смисъл и щастие в новия етап.

Разбира се, можете да си кажете, че няма да предприемете следващата стъпка, докато не разберете защо нещо, което преди това ви е изглеждало важно и непоклатимо, е загубило своя смисъл. Но такова отношение към ситуацията само ще ви отегчи, както и вашите близки.

Всичко отминава и трябва да се откажем от миналото, без значение колко е трудно.

Всичко в този видим свят е отражение на случващото се в сърцето ни. Просто се отървете от чувствата си, създайте място за нови преживявания.

Пуснете миналото. Освободете се от него. Не забравяйте, че никой не е имунизиран от провала. Основното нещо е да продължите напред.

Не чакайте нищо в замяна, не очаквайте някой да оцени вашите усилия или чувства. Престанете да се занимавате със същите мисли, престанете да мислите за това, което сте загубили – това само трови живота ви.

Няма нищо по-опасно от това да отричате, че отношенията са приключили или постоянно да отлагате решенията си в очакване на подходящия момент.

За да започнете начисто, е необходимо да оставите това, което е приключило в миналото. Не от гордост или слабост, а просто защото вече не се вписва в живота ви. Кажете на себе си, че миналото не може да се върне. Да, звучи банално, но е много важно да го направите.Така че спрете да живеете в миналото и започнете да живеете в настоящето!

loading...