НАЧАЛО ЗДРАВЕ Рецепта от известен китайски диетолог с цвекло, моркови и ябълка

Рецепта от известен китайски диетолог с цвекло, моркови и ябълка

0
Рецепта от известен китайски диетолог с цвекло, моркови и ябълка
Рецепта от известен китайски диетолог с цвекло, моркови и ябълка

Тази рецепта е разработена от световно известния китайски диетолог Чен Ли за възстановяване на цялостното здраве. При създаването на тази рецепта специалистът изхожда от факта, че съставките трябва да бъдат много прости и достъпни, така че всеки да може да подготви това средство.

Рецептата е много лесна, а цвеклото, морковите и ябълките съдържат всички необходими микроелементи и са евтини.

Така, че: вземете 1 цвекло, 2 моркова и 1 ябълка.

Изстискайте сока от тях. Оставете продукта да стои около един час, тъй като на тези съставки им е необходимо известно време, за да освободят всичките си важни съединения.

Защо тази напитка е здравословна?

Тя е отлично средство за детоксикация на черния дроб и бъбреците, намалява менструалните болки, укрепва имунната система, подмладява кожата, лекува щитовидната жлеза, спомага за отслабването.

Както виждате, всичко гениално е просто! Така, както и нашата рецепта!

Внимание: тази напитка не се препоръчва за хора с диабет, диария, уролитиаза и стомашни проблеми.

Ползите от цвекло.

Бетацианинът – веществото в червеното цвекло помага за премахване на токсините от тялото и предотвратява рак! Помага за лечение на заболявания на жлъчния мехур, понижава нивата на холестерола и лекува подагра.

Цвеклото е богато на витамини като В1, В2, В12, С и фолиева киселина, изключително полезни за организма. Съдържа аминокиселините, необходими за развитието и поддържането на мускулната тъкан, както и йод, известен със своите благоприятни ефекти върху щитовидната жлеза.

В допълнение, сокът от червено цвекло намалява кръвното налягане и следователно предотвратява инфаркти и сърдечно-съдови заболявания.

Ползите от морковите.

Морковите подобряват зрението, богати са на бета-каротин, съединение, което по естествен път се превръща във витамин А, когато се консумира. В ретината витамин А се превръща в родопсин, визуален пигмент, който ви помага да виждате по-добре в тъмното.

В допълнение, бета-каротинът предпазва от дегенерация на макулата (състояние, включващо различни очни заболявания) и катаракта.

Проучванията показват, че морковите намаляват риска от развитие на рак на белия дроб, рак на гърдата и дебелото черво до една трета поради съдържанието на фолкаринол, естествен пестицид в състава им.

Морковите намаляват нивото на лошия холестерол, което причинява атеросклероза. Те са богати на антиоксиданти, които защитават клетките на кожата и се борят със свободните радикали. Помагат за детоксикация на черния дроб, за лечение на акне, предотвратяват дехидратация.

Ползите от ябълките.

Според китайската медицина ябълките помагат за укрепване на сърцето и утоляват жаждата. Ябълковият оцет може да предотврати образуването на камъни в бъбреците. Проучванията показват, че дневната консумация на ябълки (поне една ябълка на ден) може да намали развитието на кожни заболявания.

Вижте още: Направете кръвното си налягане 120/70, като пиете това!

Според бразилско проучване, яденето на една ябълка преди хранене е помогнало на жените да загубят 33% повече тегло от жените, които не ядат ябълки.

Една ябълка ще ви даде само 50-80 калории и не съдържа мазнини или натрий. Тези плодове са богат източник на витамини С, А и флавоноиди.

Ябълките са много добър източник на калий, което също допринася за здравето на сърцето.

loading...