НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Торта в микровълнова фурна, готова за 7 минути

Торта в микровълнова фурна, готова за 7 минути

0
Торта в микровълнова фурна, готова за 7 минути
Торта в микровълнова фурна, готова за 7 минути

Торта в микровълнова фурна, готова за 7 минути

Почти всяка домакиня е изпадала, поне веднъж, в ситуация, в която гостите са на прага, а тортата, на която да поставите свещите за рожденика не е готова.

Аз също попаднах в такава ситуация, а и фурната вече беше заета. Ако и на вас ви се случи, тогава тази рецепта за торта в микровълнова за 7 минути е за вас! Всъщност, този вариант е подходящ за всяка ситуация. Дори и ако просто не ви се занимава да включвате фурната, а искате да приготвите сладкиш за чая.

Необходими съставки:
8 супени лъжици брашно
1 супена лъжица захар
3 супени лъжици какао
0,5 ч. л. сода
2 яйца
6 супени лъжици растително масло
100 мл. мляко

Приготвяне:
В съда, в който ще приготвяте тестото разбийте 2 яйца. Добавете 1 чаша захар. Разбийте добре с миксер. Добавете 3 супени лъжици какао.

Вземете половин чаена лъжичка сода и я изгасете с оцет. Не забравяйте да добавите 6 супени лъжици растително масло.

Добавете 100 мл. мляко. И сега пресейте 8 супени лъжици брашно през цедка. Разбъркайте внимателно до получаването на еднородна смес.

За приготвянето в микровълнова фурна на тази торта ви е необходим подходящ съд – стъклен или силиконов. Ако използвате стъклен, препоръчвам да сложите хартия за печене на дъното и да намажете страните с мазнина. Формата е готова за по-нататъшна употреба.

Излейте тестото в подготвената купа. Оставете купата в микровълновата за 7 минути. Включете я на максимална мощност за 5 минути.

Проверете готовността на тестото с обикновена клечка за зъби. Ако е необходимо, добавете още една минута. Готовото тесто, оставете в изключената микровълнова за 10 минути (така че да се отдали от стените на формата). Заемете се с приготвянето на крема.

Извадете охладения блат от формата. Разрежете го на две и намажете с приготвения крем. Вместо крема можете да използвате обикновено сладко, разтопен шоколад със сметана, кондензирано мляко, сварен крем и др.

Сложете втория блат. Нанесете останалата част от крема. Украсете по желание. Е, това е всичко! Вашата торта в микровълнова за 7 минути е готова. Разрежете я на парчета и поканете гостите на масата.

loading...