НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Невероятни приложения на торбичките чай в домакинството

Невероятни приложения на торбичките чай в домакинството

0
Невероятни приложения на торбичките чай в домакинството
Невероятни приложения на торбичките чай в домакинството

Невероятни приложения на торбичките чай в домакинството

Обикновената торбичка чай се използва не само за приготвяне на ароматната напитка. Чаената торбичка е изключително полезен продукт за решаване на ежедневни домакински проблеми. Ето как можете да я използвате у дома.

Чаят може да се използва като примамка за хлебарки. За да направите това, залейте 1 супена лъжица чай с чаша вряла вода и оставете да престои в продължение на 5 минути. Добавете сварен жълтък, 1 чаена лъжица борна киселина, захар и брашно. Оформете малки топки от сместа и ги поставете на местата, където сте видели насекомите. Важно е тези места да не са достъпни за деца и домашни животни. Хлебарките ще изчезнат след 2 седмици.

Зеленият чай се е доказал в борбата срещу още едно вредно насекомо – молецът. В гардероба поставете чинийки с пресен ароматен чай. Тази миризма не се харесва на молците и те ще напуснат гардероба ви.

Чаените листа връщат блясъка и освежават цвета на мебелите от дърво. Обработете дървото с чая. Първо, почистете, както обикновено, но не оставяйте да изсъхне: веднага избършете с мека кърпа, напоена с чай. Разтворът е много лесен за приготвяне: 1 супена лъжица чай се залива с литър вряла вода и се оставя за 5 минути. След това се смесва с 2 литра вода – разтворът е готов. Важно е да запомните: за обработката на дърво трябва да използвате черен чай, а не зелен.

Чаят може да се използва за боядисване на тъкани: трикотажни салфетки, покривки за маса, декоративни пана, макраме. За да направите това, 2 супени лъжици чаени листа се заливат с литър вряла вода, поставя се на котлона и се добавят 2 ч.л. сол. Чаят се вари в продължение на 3-5 минути, след което продуктът се накисва в отварата за 10-15 минути. След това се отстранява и се изплаква в студена вода с добавянето на оцет.

Използвайки тези съвети, можете значително да улесните живота си. Всичко, от което се нуждаете, винаги е на една ръка разстояние.

loading...