НАЧАЛО ЗДРАВЕ Тялото ни показва как да разпознаем симптомите на рак!

Тялото ни показва как да разпознаем симптомите на рак!

0
Тялото ни показва как да разпознаем симптомите на рак!
Тялото ни показва как да разпознаем симптомите на рак!

В тази статия ще разберете как да разпознавате някои от симптомите на рак.

Така бихте могли да предпазите себе си и близките ви. В случаи, че забележите някой от следващите симптоми, се обърнете незабавно към лекар. Възможно е това да бъде някаква по-лека болест, но бързата ви реакция може да ви предпази и да разберете какво наистина става с тялото ви.

1. Метеоризъм – подуването на корема е до болка познато на много жени, особено в периода на менструацията. Ако подутостта не изчезва, а продължава по-продължителен период от време, това може да е признак за рак на яйчниците. За тази болест също са присъщи болки в корема и таза, рязко усещане за уриниране и чувство за ситост, въпреки приемането на малко количество храна.

2.Промяна на зърната – Зърната са част от женското тяло, който могат да се променят. Ако забележите някаква промяна в тях, например да са били изпъкнали, а сега да са станали вдлъбнати, се консултирайте с лекар. Това не е сигурен признак за рак на гърдата, но за ваше спокойствие отидете на преглед.

3. Необичайно кървене – Най-честият белег за рак на ендометриума е прокървяване между два цикъла или след менопаузата, макар че това може да не е задължително. При необичайно кървене от ректума, може да се допусне, че става въпрос за рак на дебелото черво. Ако имате кръв в урината това може да е знак за рак на пикочния мехур или бъбреците.

4. Внезапно отслабване – При ненадейно отслабване, когато не спазвате строг хранителен режим или не тренирате усилено, може да бъде признак за няколко здравословни проблема. Става въпрос за сваляне на няколко килограма в период от един месец или по-дълъг период от време. В такъв случай може да се допусне рак или хипертиреоидизъм.

5. Висока температура – При настинка и грип високата температура може да бъде опасен признак, който не трябва да подценявате. Левкимията може да започне с треска, която от своя страна е сигнал за възпаление в тялото. Все пак треската е симптом на всяка болест или инфекция, но ако забележите, че тя продължава повече от нормалноте и без други придружаващи я симптоми, вземете мерки.
6.Продължителна кашлица – Неспиращата кашлица се определя с продължителност от четири до осем седмици или по-дълъг период от време. Ако освен кашлица няма настинка, алергия или грип, е възможно да се допусне, че това е рак на белите дробове.