НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 11 идеи как да улесните живота си, като използвате водка

11 идеи как да улесните живота си, като използвате водка

0
11 идеи как да улесните живота си, като използвате водка
11 идеи как да улесните живота си, като използвате водка

С бутилка обикновена водка може да направите най-малко 11 полезни неща.

Освен за пиене, водката може да ви помогне да се справите с доста проблеми от ежедневието. Заинтригувахме ли ви? Ако отговорът ви е “Да”, тогава прочетете и следващите редове.

1. Ако се нараните, може да промиете нараненото място с водка. Тя ще дезинфекцира раната и ще убие всички микроби, което е много важно, т.к. те могат да ви причинят опасна инфекция.

2. Може да я използвате, за да почистите лицето си, ако имате обикновени пъпки или някакво акне.

3. За по-добра дезинфекция може да изплакнете ръцете си с нея, вместо с гел-дезинфектант. Няма да остане и следа от ежедневните микроби.

4. Съхранявайте в хладилника едно пакетче пълно със смес от вода и водка в съотношение 50/50. Със сигурност ще ви е от полза при отток, нараняване или възпаление на мускулите. Това което трябва да направите е просто го поставете на засегнатото място.

5. Изпитана рецепта за балсам за коса е да смесите 2 супени лъжици розмарин с една кафена чаша водка. Оставете го да пренощува и го използвайте. Косата ви ще придобие невероятен блясък още сутринта.

Ако сте нулева кръвна група, трябва да знаете това – може да ви спаси живота!

6. За да се отървете от неприятните миризми на маратонките или обувките, напръскайте вътрешността им с водката.

7. Перфектният препарат за полиране на врати е от водката смесена с вода.

8. За по-пухкаво тесто, вместо вода, изпозвайте малко водка.

9. За да издържат по-дълго цветята във вазата прибавете към водата една лъжица водка и една лъжица захар. Ще се изненадате от ефекта!

10. Може да направите сами перфектната вода за изплакване на устата, като смесите водка с малко канела и ментол. Невероятно!

11. За да освежите дрехите в гардероба си или да отстраните неприятната миризма, наслоила се в дрехите ви, разредете малко водка с вода, поставете я в бутилка с пулверизатор и напръскайте дрехите.