НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 12 ценни урока, които научихме в детската градина

12 ценни урока, които научихме в детската градина

0
12 ценни урока, които научихме в детската градина
12 ценни урока, които научихме в детската градина

Детството е онова безгрижно време, за което всеки човек си спомня с умиление. Времето, когато животът се свежда до игра на една голяма площадка. Тогава мечтаехме безгрижно, играехме смело и не се притеснявахме, че можем да се нараним, а приятелите ни бяха верни.

Бързахме да отидем в детската градина, защото това беше вторият ни дом, а другите деца бяха част от нашето голямо семейство. Времето лети бързо и сега, когато се върнем към детството си можем да разберем колко ценни уроци ни е дало това време, когато сме си играели безгрижно на площадките. Ценни уроци, които са ни останали за цял живот. Ето и кои са те:

1. Разделяйте всичко.
2. Винаги играйте честно.
3. Не удряйте и не наранявайте хората.
4. Вървете заедно и се дръжте за ръце.
5. Винаги оставяйте нещата там, където сте ги намерили.
6. Никога не взимайте чужди вещи, без да сте попитали.
7. Ако обидите някого, извинете му се.
8. Преди ядене си мийте ръцете.
9. Измислете, научете и направете нещо.
10. Изяжте си супата, тя е полезна, а бисквитките оставете за накрая.
11. Сънят е здраве, затова поспивайте си следобед.
12. Винаги бъдете готови за нови приключения.

Представяте ли си колко по-хубав щеше да бъде животът, ако тези правила продъжаваха да се спазват, дори и когато пораснем. Щеше да ни е по-лесно да намираме нещата си. Както и ако хората задължително връщаха нещата, който са взели назаем.

А колко по-хубаво щеше да бъде, ако всички се извиняваха, когато обидят някой. След като са пораснали някои хора забравят правилото да играят честно. Бъдете по-добри и се сещайте за тези правила. Щом веднъж вече сме ги спазвали, няма да ни бъде трудно да започнем да го правим отново. А и светът ще стане едно по-добро място за живеене, ако дори част от хората започнат да се държат по „детски”.