НАЧАЛО ЗДРАВЕ Изпитани бабини лекове

Изпитани бабини лекове

0
Изпитани бабини лекове
Изпитани бабини лекове

Винаги, когато се разболеем първо се доверяваме на изпитаните бабини лекове, които всички знаем, че са безпогрешни и винаги успяват да ни помогнат. В тази статия ще споделим няколко полезни съвета, които могат да ви помогнат.

1.Кашлица
Ако започнете да кашляте в следствие от настинка, започнете да ядете мед. Медът действа противовъзпалително, успокоява кашлицата и болките в гърдите. За това купете си едно малко бурканче мед, което да ви бъде под ръка при първи симптоми на настинка и грип.

2.Гадене
При гадене, независимо дали е причинено от бременност или грип, можете да премахнете неразположението с лимон и джинджифил. Едно парче лимон или обелен корен от джинджифил могат да спрат неприятното усещане за гадене. Сложете го в устата и го смучете леко. За по-добър ефект можете да си направите билков чай, към който да добавите тези съставки.

3.Слънчево изгаряне
Независимо дали сте изгоряли през лятото на плажа или през зимата, докато сте били на планина, слънчевото изгаряне може да бъде болезнено и неприятно. За да намалите болката си пригответе компрес от оцет и вода. След това ги намажете и с кокосово мляко.

4.Други изгаряния
При други леки изгаряния можете да си направите компрес от студено прясно мляко или да сложите резени картоф върху засегнатите места. Ако имате гел от алое вера, също може да го приложите върху засегнатите участъци. Той ще хидратира кожата и ще помогне за бързото й възстановяване.

5.Анемия, лошо храносмилане и безпокойство
Ако страдате от анения, проблеми с храносмилането или безпокойство може да използвате кориандър. Тази лечебна билка е богата на витамините C, K и антиоксиданти. Тя ще повиши вашият тонус, енергия. Облекчава проблемите със стомаха, намалява риска от проблеми с пикочните пътища и премахва безпокойството. Можете да си купите чист кориандър и да си правите сокове в комбинация с плодове и зеленчуци.