НАЧАЛО ЗДРАВЕ За 60 секунди отпуснете схванатия врат

За 60 секунди отпуснете схванатия врат

0
За 60 секунди отпуснете схванатия врат
За 60 секунди отпуснете схванатия врат

Всеки човек поне веднъж в живота си е преживявал неприятното усещане да се събуди със схванат врат. Ужасно болезнено е, но не е нужно веднага да ходите на лекар. Този проблем може да бъде решен и в домашни условия. В тази статия ще ви покажем как за по-малко от 60 секунди да отпуснете врата си.

Първата стъпка е да откриете къде точно ви боли. Опипвайте врата си с дясната ръка, ако усещате болка от дясната страна на врата си, и ако болката е от лявата страна с лявата си ръка.

След това натиснете мястото, което ви боли. Натискът трябва да бъде интензивен. Ако не успявате да докоснете мястото, използвайте някакъв предмет, с който да си помогнете.

Последната стъпка е да завъртите главата си на страната, която не ви боли, да се наведете, като се стараете да докоснете подмишницата си. Трябва да задържите главата си в тази позиция 10 секунди. Така напъвате схванатия мускул и освобождавате напрежението, което се е натрупало. Повторете процедурата 10 пъти.
С този метод ще намалите болката и ще се отпуснете. Ако болката се появи отново в следващите дни се консултурайте с лекар.