НАЧАЛО ЗДРАВЕ 8 задължителни правила за красота

8 задължителни правила за красота

0
8 задължителни правила за красота
8 задължителни правила за красота

Постоянно чуваме различни правила за красота – какво да се използва, как да се използва, кой продукт е по-добър, който по-лош.

Но ако се замислите за последиците може да се убедите, че някои от тях са напълно противоречиви.

1. Подстригвайте косата, за да расте

Колкото по-дълга е косата ви, ако не я подстригвате редовно, изглежда суха, изтощена и с изпръхнали върхове. С всяко скъсяване, косъма се възстановява и расте лесно и бързо.

2. Колкото повече премахвате акнето, толкова по-зле става

Когато притискате кожата, за да отстраните някои странични явления, като акне и мъртви клетки, правите по-лошо и въвеждате вредни бактерии.

3. Колкото повече използвате балсам за устни, толкова повече ви трябва

Когато се овлажняват устните, кожата изпраща по-малко сигнали до организма, че са му необходими нови свежи клетки. Мъртвите остават на повърхността и с балсама само заблуждаваме организма. Така той не произвежда нови клетки, устните остават сухи и имат по-голяма нужда за омекотяване и овлажняване с балсам.

4. Напразно се боядисвате, естествения цвят ви подхожда

Пробвате различни цветове върху косата си, а после разбирате, че този, който ви удовлетворява е този, с който сте родени.

Ако не си спомняте, кой е естественият цвят на косата ви, потърсете някоя снимка от майка си.

5. Всичко, което правите, за да удължите миглите си може да им навреди

Спиралата за удължаване не вреди, докато не я поставите в голямо количество, така че да не можете да я премахнете след това. Но от прекаленото използване на извивачка за мигли, те може сериозно да намалеят или да получите инфекция на очите.

6. Стартиране на процедури против стареене твърде рано

Колкото е приемливо, че процедурите срещу стареене трябва да се правят, за да предпазите кожата от бръчки, толкова е и опасно, ако започнете твърде рано. С тези препарати трябва да бъдете внимателни и да ги използвате от възрастта, която пише в ръководството. По-ранното им използване може да доведе кожата до истъняване и избледняване, а с това се намалява защитата от вредни влияния.

7. Всички продукти, които се рекламират като нови, вече са съществували.

Почти всичко вече е измислено и съставките и продуктите, които се използват, за да се получи нещо, вече са известни и изпробвани. Може би нова е само комбинацията или опаковката, но не и продуктът.

8. Искайте си лицето и тялото, което имате сега, защото точно такива ще търсите след 10 години

Това е факт, защото колкото и да си мислите, че може да бъде по-добре, след 10 години, когато ще бъдете по-възрастни ще искате точно такива, каквито имате в този момент, без нищо допълнително. Но няма да може да го върнете.