НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Изпълнете дома си с кислород: 6-те най-добри цветя за пречистване на въздуха...

Изпълнете дома си с кислород: 6-те най-добри цветя за пречистване на въздуха в дома

1
Изпълнете дома си с кислород: 6-те най-добри цветя за пречистване на въздуха в дома
Изпълнете дома си с кислород: 6-те най-добри цветя за пречистване на въздуха в дома

В дома ви ежедневно се натрупват токсини. Те се намират в играчките, пластмасата, постелките, разтворите за почистване, даже и в строителните материали.

За щастие природата е намерила начин да поддържа въздуха чист – някои растения по естествен път могат да пречистят въздуха. Това е особено важно, когато прозорците рядко се отварят и въздухът в дома ви става все по-задушен. Решението на този проблем ще бъде един от тези шест вида растения:

Фикус
Фикусът е зимно зелено цвете, което произхожда от Индия. Расте в светли помещения. По време на растежа на цветето трябва редовно да се полива и веднъж месечно да се добавя с тор богат на азот, който би съхранил блясъка му.

Бамбукова палма
Проста елегантност е термина, който описва най-добре това цвете. Тази палма ще снабди дома ви с необходимото количество влага, която винаги е полезна през зимата заради отоплението на помещенията. Бамбуковата палма е още една от стайните цветя, която пречиства въздуха. Освен това, тя унищожава и насекомите.

Бръшлян
Бръшляна е пълзящо растение, което много добре се адаптира към вътрешните условия. Лесно се отглежда в дома и не се нуждае от много светлина. Бръшлянът освен че е добър за пречистване на въздуха също е добър и за премахване на алергените, каквито са тези от плесените и животинския тор.

Дяволски бръшлян
Дяволският бръшлян може да се отглежда и в декоративна саксия, във висяща кошница или поставен вертикално. Необходимо е много малко светлина, а ако има повече светлина, листата му стават по-зелени.

Хризантема
Хризантемата е едно от най-добрите цветя за пречистване на въздуха. Тя технически не е стайно растение, но може да издържи в домашни условия до шест седмици. А когато изсъхне я сменете с нова. Хризантемата изисква много светлина, но да не бъде пряка, както и много влага.

Драцена
Може да я намерите във всички форми, размери и цветове. Тя ще придаде повече пространство, ще бъде впечатляващ декоративен елемент и същевременно ще пречиства въздуха във вашия дом. Някои видове драцени растат и в условия на слаба осветеност, докато други се нуждаят от повече светлина. Почвата трябва да бъде влажна, но не прекалено много, защото изобилието на влага може да застраши растежа на растението.