НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Пет начина да победите ревността

Пет начина да победите ревността

0
Пет начина да победите ревността
Пет начина да победите ревността

Ревността не е приятна, но трябва да признаем, че всички ние малко или много сме ревниви.

Ако сте във връзка с ревнив човек, трябва да знаете как да се държите, за да не предизвикате лошото му и прекалено отбранително поведение.

Любовните терапевти дават пет начина как да спрете ревността, преди да стане прекалено късно.

1. Бройте до 10

Ако сте ревниви и се окажете в ситуация, в която лесно можете да загубите спокойствие, дишайте и издишайте, докато бройте до 10. Това е форма на медитация, с която можем да намалим стреса.

2. Говорете за чувствата си

Чувството на ревност трябва да се изразява, за да не премине в изблик на ярост. Независимо дали става дума за вас или вашия партньор, говорете за причините, които са предизвикали ревността и по възможност направете компромис. Но започнете разговора, след като преброите до десет.

3. Победете несигурността

Ревността произтича от несигурност. Запитайте се защо се чувствате застрашени. Защо партньорът се чувства застрашен (ако е ревнив)? Дали смятате, че не сте достатъчно добри за нечия любов? Сравнявате ли се с други жени или мъже?

Намерете отговорите на тези въпроси. Това би трябвало да направи и вашия партньор, ако и той е ревнив.

4. Опитайте се да видите ситуацията и от другата страна

Когато ревнуваме правим прибързани заключения, които понякога допълнително утежняват нещата. Много пъти чувството на ревност може да възникне и поради липса на доверие и малки лъжи в миналото. Колко пъти сте полудявали, ако партньорът не ви се обади на мобилния или го е изключил? Какво ще си помислите? Вероятно в главата си ще напишете черен сценарий.

Но вместо веднага да го обявите за неверник, трябва да се замислите. Може би не може да се обади, тъй като работи …

5. Не превръщайте ревността в тормоз

Ревността може лесно да се превърне в постоянно контролиране. Доверието изчезне ли, изчезва и личната свобода. Ревността и контролирането лесно могат да преминат в тормоз.

Ако сте във връзка, в която се чувствате физически застрашени или се страхувате да не направите някоя погрешна стъпка, по-добре потърсете помощ.