НАЧАЛО ЗДРАВЕ Природни лекарства за вагинална инфекция

Природни лекарства за вагинална инфекция

0
Природни лекарства за всички вагинални инфекции
Природни лекарства за всички вагинални инфекции

Почти няма жена, която не е посетила гинеколог заради вагинална инфекция.

Освен лечението, което ще ви бъде предписано, често пъти е добре да използвате и алтернативната медицина.

При вагиналните инфекции симптомите са доста сходни, така че, за да разберете за какво точно става въпрос, трябва да посетите гинеколог.

Но докато чакате диагноза, вижте тези природни лекарства, които ще успокоят ситуацията:

Чайове

Срещу сърбеж и изтръпване, решението е чаят от розмарин. Можете да го използвате за измиване на интимните части, а може и да го пиете. Необходимо е да
смесите 1 супена лъжица сушен розмарин с 1 чаша вряла вода. Оставете да престои 10 минути, след което го прецедете. Ако имате гъбична инфекция, пиите от 1 до
4 чаши на ден.

Червената боровинка е полезна срещу инфекции на пикочните пътища, но и срещу гъбичните инфекции. В случай на гъбична инфекция се препоръчва да се пие чист,
неподсладен сок от червена боровинка няколко пъти в деня. Можете да консумирате и таблетки от червена боровинка или плодове в прясно състояние.

Масла

Маслото от чаено дърво лекува гъбичните инфекции. Достатъчно е да поставите няколко капки върху памучен тампон, който ще подейства за около 3 часа. Правете
процедурата 2 пъти дневно.

По подобен начин действа и маслото от риган. Можете да нанесете повърхностно, но разредено с малко зехтин или перорално във вид на капсула 2 пъти на ден.

Чесън

Консумирайте чесън ако страдате от вагинална инфекция.

Вторият вариант е да направите паста от ситно нарязан или смлян чесън и да нанесете върху инфектираните места. Можете да прибавите малко витамин Е на капсули и кокосово масло.

Оцет

Използвайте балсамов оцет, когато си взимате топла вана. Купете чист органичен оцет от ябълки и сложете 1 чаша във ваната, пълна с топла вода.

Невен

Тази билка също има противовъзпалителни ефекти. Необходими са само няколко свежи и чисти листа от невен. Нанесете повърхностно върху инфектираните места.
Въпреки това, тази рецепта не се препоръчва на бременни жени.