НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Ето какво ще се случи, ако на тези места в дома поставите...

Ето какво ще се случи, ако на тези места в дома поставите огледала

0
Ето какво ще се случи, ако на тези места в дома поставите огледала
Ето какво ще се случи, ако на тези места в дома поставите огледала

Първото нещо, което може да се каже за огледалата, а именно и очевидно, е че те отразяват. Това означава, че показват отражението на всичко, което се намира в тяхната непосредствена близост.

Затова те са важен елемент, който се използва при Фън Шуй. Когато избирате огледало трябва да вземете предвид няколко фактора.

Първо, трябва да определите мястото, на което ще се постави, и второ, функцията, която трябва да има. Огледалата във Фън Шуй се използват за да се увеличи пространството или енергията, за да се компенсира липсата на ъгъл в една стая или да се обърне хода на положителната енергия в желаната посока или да се премахне отрицателната.

Забранени места според Фън Шуй за поставяне на огледала

Огледалата никога не бива да бъдат поставени, така че да създават пряко отражение на входната врата, защото така се изпраща навън цялата положителна енергия, която трябва да влезе във вашия дом. Не бива да поставяте огледала, така че да създават отражение на тоалетната, банята или кухнята. Не бива да отразяват кофи за боклук, бъркотия или мръсотия във всякакъв смисъл.

В спалнята те създават спорове и недоразумения между съпрузите и насърчават извънбрачни връзки. Независимо дали са на тавана, на стената или килера до леглото, те създават отражение на хората, които спят там. Символично, според Фън Шуй изглежда, като че ли хората да са мъртви.

Така възниква вредна енергия, която съпровожда заболявания, а ако вече има болест и ако съвпадна с още някой отрицателен Фън Шуй фактор може сериозно да застраши живота. Ако не можете да премахнете огледалото, покривайте го с непрозрачна плат преди лягане.

Когато става въпрос за избор на позиция трябва да знаете, че огледалото е воден елемент и следователно никога не трябва да се намира на южната страна
в дома. Всичко това звучи малко страшно, но ако се придържате към Фън Шуй правилата, огледалата всъщност може да ви донесат щастие и напредък.

Благоприятни места за поставяне на огледала

Огледалото поставено в трапезарията (не в кухнята), така че да създава отражение от храната, която е поставена на масата, ще ви донесе благополучие и хармонични семейни отношения.

Може би сте забелязали в много магазини, че огледалата се поставят така, че създават отражение на касите – местата за прибиране на парите. Огледалото символично удвоява размера на парите, които влизат в касата и с това носи позитивна енергия, която привлича по-голямо богатство и нови клиенти.

Отхвърляне на негативната енергия

В случай когато някои съседни негативи засягат пряко вашата входна врата, тази енергия може да премахнете поставяйки огледало извън дома, директно или над входната врата.

Това действа просто и ефективно, но ако от другата страна на вратата имате съседи , тази негативна енергия с висока скорост и с подсилени интензивност ще се насочи към тях, което носи нещастие, болести и загуби.

Ако не сте в най-добри отношения със съседите си, това може да ви изглежда като добра идея, но имайте предвид, че ако правите някому зло, правите зло и на самите себе си. Затова този вид контролиране на енергията изобщо не се препоръчва.