НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Защо треперят ръцете в моменти на щастие и нещастие?

Защо треперят ръцете в моменти на щастие и нещастие?

1
Защо треперят ръцете в моменти на щастие и нещастие?
Защо треперят ръцете в моменти на щастие и нещастие?

Човекът е най-съвършеното същество на планетата и всяко негово действие си има причина, въпреки че все още не може да се каже, че има обяснение за всяка човешка реакция.

В моментите на щастие или нещастие, ви идва да плачете, нали?

Някои твърдят, че сълзите не помагат на мъката, а и разплаканото лице не е особено привлекателно, пък може и главата да те заболи. Но има и друго мнение. Да се плаче е полезно, защото сълзите не само „измиват” душата, но и здравословно влияят на очите, като ги овлажняват и почистват.

Същото се случва и с трептящите ръце в момент на възбуда, независимо дали причината е положителна или отрицателна реакция.

Това не може да се контролира както сълзите, просто се случва и не може да го предотвратите, което понякога е лошо, защото ако се страхувате от нещо, треперенето на ръцете ще ви издаде веднага.

Това което се случва в тялото при различен тип вълнение, последвано от треперене на ръцете, е повишаване на високото кръвно налягане от адреналина, който е най-силният източник на енергия.

В този момент най-силният източник на енергия позволява на тялото да черпи от него, което е повече от необходимо, защото вашето подсъзнание има команда, която в такива ситуации се включва, за да ви предпази от всякакво влияние.

И тъй като вълнението предизвиква една и съща реакция при щастие и нещастие, подсъзнанието ви предпазва по същия начин и в двата случая и вие започвате да треперите.

Вашето подсъзнание реагира на това, дали да се отбранявате физически или да си тръгнете, а ако останете получава команда, че тръпката е положителна и се успокоява.

В противен случай спира в момента, в който решите да се отбраните.

Освен в щастливи или нещастни моменти, ръцете могат да се разтреперят при запознаване с нова личност, която ви харесва и ви привлича…