НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Невероятната история на момче, което от нищо станал мултимилионер

Невероятната история на момче, което от нищо станал мултимилионер

Невероятната история на момче, което от нищо станал мултимилионер
Невероятната история на момче, което от нищо станал мултимилионер

– До този ден нямах много пари – спестявам, обикновено около 500 долара на месец. Една вечер проверявах наличността по сметката си и видях нещо, което никога преди не бях виждал – сума от един милион долара.

– Може би повечето хора очакваха да започна да празнувам, да отворя шампанско, да падат конфети… Ще ви кажа какво се случи – помислих и си казах: “О, страхотно” и се върнах на работа. Този финансов обрат доведе до първите ми вложени 1000$. Това означаваше, че моите инвестиции могат да донесат 10 000, 20 000 и така нататък.

Рискът е възможен и винаги съществува

– Многократно губех пари. Например, преди икономическата криза през 2008 г., имах 175 000 долара, а след девет месеца 120 000 долара. Когато кризата настъпи, изглеждаше страшно, мислех, че никога няма да си върна тези пари.

– Ако позволите на страха да ви обземе, по някакъв начин сте направили погрешен избор. Рискът е възможен, а най-лошия възможен ефект от този риск е да се откажете, когато е най-трудно. По време на рецесия, хората ни съветваха да заложим на сигурното. Тези, които ги послушаха, мислейки, че така ще спестят пари, се оказа, че грешат.

– Ако сте в такава ситуация, то това е най-бързият начин да достигнете до милион, да намалите разходите и да увеличите приходите. Това са двете неща, над които вие самите имате контрол. И това е една от тайните на милионерите.

Кое е най-важното? Научих, че парите са неограничени

– Един от начините да намалите разходите си, е да намерите по-малък апартамент, в който да живеете, да използвате градския транспорт, да продадете колата и да измислите план как да инвестирате, за да получите повече пари.

– И дори това да ви се струва досадно, ако поне един месец се опитате да изчислите своите разходи и приходи, ви гарантирам, че ще научите много за вашите финанси. Щастлив съм, че мога да се нарека милионер, защото това ми дава живот, за какъвто преди няколко години, не можех и да мечтая.

– Не е необходимо да се притеснявам около работата, дали ще получа отказ или ще наруша политиката на компанията. Ако искам да работя, мога да избера работа, която ми харесва. Най-важното, което научих е, че парите са неограничени. Ако работя повече, ще имам повече от един милион, ще спечеля два. А винаги съществува възможност за повече.

loading...