НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО С помощта на тези продукти за 60 дни, можете да промените цвета...

С помощта на тези продукти за 60 дни, можете да промените цвета на очите си

0
С помощта на тези продукти за 60 дни, можете да промените цвета на очите си
С помощта на тези продукти за 60 дни, можете да промените цвета на очите си

Цветът на очите е особеност, която генетично се наследява от родителите, но тя не винаги попада в редовните модели на генетиката.

Цветът на очите не може да се определи преди раждането, но интересното е, че с времето цветът се изменя.

Именно затова само с няколко прости промени в храненето, можете да получите този цвят на очите, за който винаги сте мечтали.

Е, какво определя цвета на очите? Той се определя от пигмента меланин. Когато детето пораства, цвета на очите е подложен на промени. Това се случва поради различната концентрацията на меланин през годините.

Цветът на човешкото око е съвкупност от 3 гена. Определянето му не е толкова просто, колкото по-рано се е смятало, защото не може да се определи доминиращ или рецесивен нюанс от родителите. Но това не означава, че не можете да влияете върху него. Именно затова вижте следните хранителни продукти, с помощта на които само за 2 месеца ще промените цвета на очите си…

Зелен чай

Този чай има успокояващ ефект върху очите. Той също така се разглежда като панацея за редица инфекции на пикочните пътища и е интензивен антисептик, който има диуретична функция в организма. Той се използва и за лечение на различни кожни заболявания. Най-новите изследвания показват, че този чай играе важна роля в лечението на артрит.

Мед

Приемането на по-голямо количество мед може значително да промени цвета на очите. Но имайте предвид, че той трябва да бъде органичен. Честата употреба на този магически продукт може да изсветли очите ви. Той е богат източник на всички незаменими захари и е много полезен за вашето здраве. Съдържа фруктоза (38,2%) и е идеална хранителна добавка. Медът също помага и при успокояване на рани и изгаряния.

Спанак

Спанакът е богат на лутеин, чието действие поддържа младостта на вашите очи. Той изобилства от желязо, което изсветлява очите. В 100 грама суров спанак има само 27 калории. Той е богат на магнезий, калий и витамин А. Също така е известно, че ограничава вредните влияния на стреса върху тялото. Менюто, което изобилства от спанак, помага в превенцията на рака и астмата, намалява кръвното налягане и заздравява костите. Също така оказва благоприятно влияние върху кожата и косата.

Морски дарове

Морската храна е богат източник на всички видове витамини и минерали, особено на витамини B, D, E и K, както и калций, желязо, магнезий и фосфор. Минералите, които се съдържат в рибата могат да предизвикат промяна в цвета на очите. В зависимост от това колко редовно консумирате рибни продукти, тази промяна може да бъде трайна.

Чай от лайка

Този невероятен чай ви помага в борбата със стреса и помага да имате очи с топли нюанси. Той се използва за лечение на възпаления на лигавицата, както и за облекчаване на различни проблеми с храносмилателната система. Чаят също се използва и срещу различни възпаления, а ако се прилага локално, може да помогне и с всички видове изгаряния и белези.

Зехтин

Зехтинът може да предизвика безброй чудеса. Това е най-доброто лекарство за всички видове болки и съдържа компоненти като линолова киселина, олеиновата киселина, които допринасят за по-хубав и по-мек нюанс на очите. Зехтинът намалява последствията от стреса и концентрацията на холестерол в кръвта.

Лук

Редовната употреба на лук в храненията, също може постепенно да промени цвета на очите и кожата. Лукът е от жизненоважно значение за намаляване риска от рак на дебелото черво. Той изобилства с витамин С и точно затова е чудесен за кожата и косата. Основната съставка на лука е фолиевата киселина, която влияе положително върху депресията и безсънието.

Ядки

Ако искате да промените цвета на очите, вашата меню трябва да съдържа основно ядки. Бадемите имат най-ниска калоричност. Консумирайте различни видове ядки, ако искате вашите очи постепенно да изсветляват. Но избягвайте печените, защото хранителни съставки “умират” при висока температура.

Месо

Месото е богато на различни минерали като цинк и магнезий, които също влияят върху цвета на зеницата. Месните продукти ни осигуряват необходимите протеини, които са необходими за поддържане на всички жизнени процеси в организма.

Джинджифил

Джинджифилът е известен със своите магически способности да намалява възпаленията на дебелото черво, а с това и да предотврати появата на рак. Той значително намалява мускулните болки и гаденето.

Изследванията показват, че джинджифилът помага за намаляване на симптомите на астмата и лекува увреждането на черния дроб. Но ако го консумирате редовно, постепенно може да промени цвета на очите.