НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Трик: Kак да заспите за по-малко от 1 минута!

Трик: Kак да заспите за по-малко от 1 минута!

2
Трик: Kак да заспите за по-малко 1 минута!
Трик: Kак да заспите за по-малко 1 минута!

Това е просто упражнение, което ще ви помогне да спите по-добре дори в стресови ситуации.

Д-р Андрю Уейл, професор от Харвард, е изобретател на тази техника.

Тя е известна като 4-7-8 и променя физиологията на тялото, както и подобрява състоянието на духа.

Този метод е най-лесният начин да се достигне състояние на дълбока релаксация, която ще ви помогне да заспите.

Техника за дишане 4-7-8 – как да го направя?

Правете упражнението в състояние, което е най-удобно за вас: седнало, изправено, легнало. Ако седите, дръжте гърба си изправен. Поставете върха на езика си зад горната част на предните зъби и го задръжте там по време на упражнението.

Дишайте през устата, така че да можете да направите звук, подобен на духане на вятър. Вдишайте през носа 4 пъти. Задръжте дъха си и бройте до седем. Вдишайте през устата и докато издишате бройте до 8. Това е един цикъл.

Повторете този цикъл 4 пъти. Може би ще заспите, преди да свърши последното повторение.

Забележка: Издишането е два пъти по-дълго, отколкото вдишването. Ето защо е важно да поддържате връзката 4-7-8 по време на тренировка. Бройте докато дишате. Може би ще трябва да започнете да бройте по-бързо, а след това да забавяте, докато свикнете с темпото. Скоростта не е важна, важен е начинът, по който правите това упражнение, защото наистина носи положителни резултати.

Д-р Уейл съветва да използвате тази техника, когато сте стресирани, за да се справите по-добре с емоциите си и да имате по-добра балансирана реакция. Той съветва да повтаряте това упражнение най-малко два пъти на ден, веднъж сутрин и веднъж вечер. Правете четири повторения наведнъж. След месец може да увеличите този брой на 8. С течение на времето ще свикнете с темпото на дишане и ще ви бъде по-лесно да го правите ежедневно.

Има и други естествени методи, които могат да ви помогнат да заспите: Може да прилагате този метод или да ядете определени хранителни продукти за по-добър сън.

Как работи?

Ако чувствате тревожност или стрес, значи имате повече адреналин в кръвта. Сърцето изпомпва по-бързо и дишането е кратко и по-бързо. Можете да задържате дъха си по неестествен начин.

Когато използвате техниката 4-7-8, вие удължавате дишането си и вдишвате повече кислород. Когато задържите дъха си, кислородът започва да се разпространява по цялото тяло и да отделя въглероден диоксид.

Ще почувствате, че сърцето се забавя и може да станете малко по-сънливи, защото тази техника действа като успокоително. Тя активира парасимпатиковата част на мозъка, така че да се чувствате по-спокойни.

Кога се използва тази техника?

Ако се опитвате да заспите.

Ако се събудите през нощта.

Ако сте ядосани.

Ако чувствате страх или тревожност.

Всеки път, когато искате да се отпуснете.