НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Учените: 86 % от хората имат погрешна зодия!

Учените: 86 % от хората имат погрешна зодия!

0
Учените: 86 % от хората имат погрешна зодия!
Учените: 86 % от хората имат погрешна зодия!

Според астрономите силната гравитацията на Луната и Слънцето предизвикват “трептене” на Земята, което означава, че при повечето хора има отклонение от около един месец.

Ако сте родени в края на януари, това би означавало, че Слънцето тогава би трябвало да бъде в съзвездието на Водолей. Ако се погледне къде се намира Слънцето на вашия рожден ден, ще се види, че изобщо не е във Водолей, а в съседното съзвездие на Козирог – обяснява астролог.

Зодията Овен например, обхваща хората, родени между 19-ти и 14-ти май, а не, както сме свикнали, родените от 21-ви март до 20-ти април.
Има и 13-ти знак, наречен Змиеоносец, който обхваща родените между 30-ти ноември и 18-ти декември.

Не е известна причината защо астролозите са изоставили този знак преди повече от 2000 години.

Професор Джон Латанцио, директор на Центъра за астрофизика в Университета Монаш, казва, че отдавна е известно, че астрологичните знаци не са в съответствие с движението на планетите.
– Причината е прецесията на земната ос – казва той.

Професор Джон Латанцио твърди, че основния въпрос е дали положението на звездите в момента на раждането могат да повлияят на личността.

– Първо трябва да се провери дали има някакво влияние, а проучванията показват, че няма – казва Латанцио и добавя, че хората, които вярват в знаците на зодиака са всъщност жертви на “ефекта на потвърждението” и че четат това, в което те искат да вярват.