НАЧАЛО ЗДРАВЕ Вижте какво се случва с вашето тяло, когато комбинирате кафето с цигара

Вижте какво се случва с вашето тяло, когато комбинирате кафето с цигара

0
Вижте какво се случва с вашето тяло, когато комбинирате кафето с цигара
Вижте какво се случва с вашето тяло, когато комбинирате кафето с цигара

И кафето и цигарите са стимуланти, но докато едното ограничава притока на кръв, другото го ускорява и увеличава.

В съвместна комбинация допълнително натоварват сърцето.

Кафето е напитка, която, ако не консумирате на гладно не пречи на тялото ви.  Докато вредата от цигарите е общоизвестна.

Големите дози кафе с времето могат да намалят плътността на костите, но ако приемате около 1000 мг. калций всеки ден и пиете нормално количество кафе, няма причина за безпокойство.

На кофеина е необходимо около един час, за да започне да действа (и по-малко, ако стомахът ви е празен) и неговото действие продължава от четири до шест часа. Кафето на мнозина помага за ускоряване на бдителността и в повишаването на кръвното налягане, но ако прекалявате, може да станете по-нервозни, сънливи, дехидратирани и уморени.

Както се казва, количеството му е “цаката”, но за да разберете колко кафе трябва да пиете, усетете тялото си, разберете как се чувствате в по-продължителен период от време. Ако ви се отразява приятно на тонуса, не е проблем да пиете по 1-2 чашки хубаво и качествено кафе. Но ако усещате, че не ви прави кой знае колко бодри или пък сте прекалено енергични, спрете го или поне го намалете.

От друга страна, с вдишването на цигарен дим, си вредите на централната нервна система, нивото на захарта в кръвта нараства, кръвоносните съдове се събират, увреждат се артериите.

Диетолозите обясняват, че кафето прави организма по-киселинен, а в комбинация с цигари, киселинността става още по-голяма, така че допълнително се нарушава и дейността на стомаха.

И кафето и цигарите са стимуланти, с различно действие, което претоварва сърцето. Организмът започва да работи срещу себе си и създава атмосфера за непропорционална загуба на енергия и е възможно поява на депресия, която предизвиква физиологично и психично желание да се продължи с консумация на кафе и цигари. По този начин се увеличава зависимостта от тези две неща.

Ако искате всичко това да бъде ограничено, експертите съветват да започнете да практикувате или да увеличите интензивността на вашата активност.