НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ 7 златни правила, които ще помогнат на момчето ви да се държи,...

7 златни правила, които ще помогнат на момчето ви да се държи, като истински мъж

0
7 златни правила, които ще помогнат на момчето ви да се държи, като истински мъж
7 златни правила, които ще помогнат на момчето ви да се държи, като истински мъж

Жените все по-често се оплакват, че не са останали мъже на този свят, но те не трябва да се оплакват, а да се опитат да възпитат синовете си, така че да се държат като мъже.

В тази статия ще ви представим 7 златни правила, които ще ви помогнат момчето ви да се държи като истински мъж.

1. С възпитанието на момчето трябва да се заеме бащата. Все пак децата копират поведението на родителите си. И въпреки всичко, нека дамите си зададат въпроса искат ли синовете им да бъдат копия на мъжа до вас.
2. Един мъж трябва да притежава сила. Това означава, че трябва да умее да взима сам най-правилните решения в дадена ситуация.
3. Освен че трябва да бъде силен един мъж той трябва да може да стои зад решенията, които е взел. Трябва да умее да поеме отговорност, а не да обвинява жената до себе си за неговите грешки. Това не го прави мъж, а точно обратното – мамино синче.
4. Мъжът трябва да може да се ограничава. Следната схема е много показателна за това как трябва да се държи един истински мъж – Най-хубавото трябва да бъде за майката, защото тя е момиче, след това за котката, защото тя е безпомощна и най-накрая за мъжете, защото те са мъже.
5. Мъжът става мъж на 3 години. От тази възраст нататък майките трябва да подстрекават момчетата си, че те са мъже. Трябва да го научите,че мъжете трябва да могат да търпят, да преодоляват себе си, да могат да приемат грешките си, да бъдат както нежни, така и груби, да бъдат мъже в пълното значение на думата.
6. Отношението към едно дете трябва да бъде като към възрастен. Но това не означава, че не трябва да му обръщате внимание, да си играете с него , да бъдете мили и да не прощавате грешките му.
7. Приемете, че децата могат да сгрешат, а вие като родители трябва да им помогнете да разбере грешката си и само да се поправи. Както знаете няма безгрешни хора и няма причина, поради която вашето дете да е безгрешно. Научете го, че след грешката има и прошка.