НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Перфектни комбинации и модни съвети, които ще допринесат за желаното от Вас...

Перфектни комбинации и модни съвети, които ще допринесат за желаното от Вас работно място

0
Перфектни комбинации и модни съвети, които ще допринесат за желаното от Вас работно място
Перфектни комбинации и модни съвети, които ще допринесат за желаното от Вас работно място

Интервютата за работа често са много стресиращи. Без значение колко се подготвяме, винаги остава нещо, от което не сме доволни.

Нерядко, това е дрехата. Дрехите играят важна роля в първото впечатление, което работодателят получава от потенциалния служител.

Понякога може би само от дрехите зависи дали ще получим работното място.

Тъй като знаем колко е трудно да намерите перфектната комбинация, ви представяме няколко модни възможности и няколко съвета, които ще ви помогнат да се чувствате уверено и приятно в собствената си кожа.

1. Бизнес кежуал

Отличен за: реклама, PR, логистика, недвижими имоти

Средата, в която искате да работите ви позволява да имате малко по-либерален и по-всекидневен стил, обаче имайте предвид, че трябва да изглеждате професионално и консервативно. Ако работите в индустрия, която е известна със своя ежедневен дрес-код, внимавайте какво ще облечете, защото искате да изглеждате елегантно, но не прекалявайте.

Най-добрата комбинация е класически пуловер с ¾ ръкави, под него риза и тесен панталон с прави крачоли. Такава комбинация в сини нюанси е отличен избор.

2. Стилно и ежедневно

Отлично за: мода и козметична промишленост, реклама, PR, дизайн

Подобно на предишното, с единствената разлика, че трябва повече да се интересувате от текущите тенденции. Този стил е подходящ за креативни среди, но все пак изисква професионална нота. Ръкавите и полите до под коленете са добре дошли, но имате свободата да добавите интересни аксесоари, които ще представят вашия характер и стил.

3. Бизнес професионално

Отлично за: финанси, счетоводство, адвокатски кантори, консултации, маркетинг, бизнес

Ако принадлежите към подобна работна среда е много важно да изглеждате възможно най-формално и класически. Тук попадат класическите черни или тъмносини костюми с бяла риза. Това е известна като добра комбинация за всички работни среди. Търсете панталони, които са прави или леко стеснени. Избягвайте кройката, предназначена за чизми, защото изглежда зле.

Ако искате пола, тя трябва да бъде до коленете или под тях и разбира се да бъде с подходяща кройка. Тясна пола в А-линия трябва да има стеснение към коленете. Ако полата е права няма да изглежда добре. Обувките трябва да бъдат класически токчета, в черен или бежов цвят, разбира затворени.

Избягвайте силни цветове или неща, които привличат вниманието. В подобна среда шефът изобщо не се интересува от вашето чувство за мода. Така че, бъдете сигурни, че дрехите няма да отвличат вниманието от вашия професионализъм или характер.

Чорапогащите (черни или бежови) са задължителни. Ако това ви звучи прекалено скучно, винаги можете да носите класическо, червено червило (не и розово!), за да освежите комбинацията.

Допълнителен съвет: Купете си тоалета няколко седмици преди интервюто, за да имате достатъчно време да го занесете на шивач, за да ви го направят по мярка.

Други съвети за всяка индустрия

Вземете сако: те имат силата да преобразят всяка комбинация от ежедневна в професионална. Запомнете, че е добре да бъдете малко по-официални за разлика от вашия работодател, но не и обратното.

Сведете грима и прическата до минимум

Не прекалявайте с къдриците или драматичния грим. Изключение от това правило е модерното, но класическо, червено червило.

Ноктите също трябва да бъдат деликатни

Бежови, леко розови и червените нокти изглеждат професионално. Избягвайте лъскавите цветове, неон, розово или който и да било друг силен цвят.

Оставете парфюма за друг повод

Без значение колко добре мирише, може да бъде натрапчив или твърде силен, за човека, който ви интервюира.

Не пропускайте красивата и качествена чанта

Уверете се, че тя е в добро състояние, че няма драскотини или остатъци от мастило и др. Идеален тип чанти са класическите кожени правоъгълни чанти. Ако решите да инвестирате в професионална чанта това трябва да ви бъде първата идея.

Ако носите високи токчета, постарайте се да не бъдат твърде високи

Носете очила

Могат да ви бъдат необходими, за да прочетете нещо или да изглеждате по-зрели, особено ако имате по-възрастни кандидати за конкуренция.

Не носете слънчеви очила

Преди да влезете, трябва да свалите слънчевите очила (и не, това не означава да ги сложите в косата). Ако ги оставите в косата рискувате да изглеждате непрофесионално и несериозно. Преди всичко това е много важно да се чувствате комфортно и приятно в това, което носите. Ако вие вярвате в себе си, тогава и другите ще започнат да вярват във вас.