НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 5 храни, които увеличават мазнините в коремната област

5 храни, които увеличават мазнините в коремната област

0
5 храни, които увеличават мазнините в коремната област
5 храни, които увеличават мазнините в коремната област

Мазнините по корема са най-порочния враг на добре изглеждащия човек, както и на здравето.

В допълнение към упражненията и начина на живот първата стъпка в тази мисия е да се избягват храни, които “подпомагат” тлъстините в най-критичните зони.

Ето и петте най-устойчиви и опасни храни, богати на мазнини!

Газирани напитки
Една или две чаши сода дневно причинява до пет пъти по-бързо натрупване на мазнини в областта на талията. Размерът на захар в безалкохолните напитки предизвиква глад, създавайки един порочен кръг, от пиенето на нездравословни сокове до преяждане на ненужни закуски. Диетичните безалкохолни напитки забавят метаболизма и са богати на захари и излишните калории от храната се превръщат в мазнини.

Храни, богати на рафинирана захар
Сладкиши, бисквити, различни сосове за салати и сандвичи, месни продукти имат малка хранителна стойност и са пълни с празни калории, които влияят върху нивата на кръвната захар. Рафинирана захар е един от най-популярните източници на прости въглехидрати, който стимулира в тялото да се натрупват мазнини и най-вече в коремната област.

Сирене
Сиренето е отличен източник на калций, но също така е източник на високи нива на мазнини. Дори и малкото количество сирене може да съдържа половината от препоръчителния дневен прием на мазнини.

Алкохол
Алкохолни напитки консумирани ежедневно със сигурност оставят своя отпечатък върху размера на талията. Тези видове напитки стимулират забавянето на изгаряне на мазнини и захар и инхибират липидната оксидация.

Храните, съдържащи твърде много сол
Солта не съдържа калории, но най-широко използваната подправка причинява натрупване на вода в организма, повишава апетита и нужда за напитки. Лесно е да контролирате солта, която добавяте ръчно в храните, но проблемът е скритата сол в преработените храни като месни продукти, в приготвените ястия и особено в закуските.