НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Трябва да я имате в дома си: Билка, която привлича пари и...

Трябва да я имате в дома си: Билка, която привлича пари и здраве

0
Трябва да я имате в дома си: Билка, която привлича пари и здраве
Трябва да я имате в дома си: Билка, която привлича пари и здраве

В японската култура тази билка има роля за привличане на пари, а това убеждение бързо се разпространява по целия свят чрез хората, които вярват във Фън Шуй препоръките.

Фън Шуй философията смята, че ще имате много пари, ако в дома си съхранявате Красула, чиито дебели листя приличат на монети. Плюс това, експертите съветват да съхранявате тази билка до входната врата.

Японското дърво на парите при нас не е много известно и популярно, но се смята, че привлича богатство и влияе положително на работата. Затова големите компании решават да го поставят в офисите, а в някои азиатски страни дори се предава от поколение на поколение.

Самата билка е доста устойчива на насекоми и вредители, а може да се закупи и поддържа за малко пари.

Отглежда се подобно на кактусите, с много пясък и без много вода.

Красулата е билка, която изисква светло място, а ако няма достатъчно светлина листата ще започнат да избледняват. Но не бива да позволявате да пече слънце директно през прозореца.

Необходимо е да поливате билката умерено, зимно време на всеки 10 дни, да я пресаждате на 2 години и да я съхранявате от дясната страна на входната врата, за да изпълните живота си с здраве и благополучие.