НАЧАЛО ЗДРАВЕ Открито е растение, което за 40 дни убива рака

Открито е растение, което за 40 дни убива рака

0
Открито е растение, което за 40 дни убива рака
Открито е растение, което за 40 дни убива рака

Учените са открили, че не много известно растение с наистина странно име е невероятен убиец на рака.

Растението е било тествано на мишки, които са имали рак на панкреаса. Само за 40 дни не е имало вече никакви следи от рак в тези животни.

Учените направили експеримента сега се надяват, че ще получат пари за изследването и да го приложат на хора.

Растението с име ” thunder god vine ” или lei gong teng се използва много отдавна в Китайската медицина за лечение на редица заболявания, включително и ревматоиден артрит. Според най-новите изследвания от University of Minnesota’s Masonic Cancer Center с използването на това растение, след 40 дни организмът не показва никакви признаци на тумор – дори и когато се преустанови лечението.

Изследванията за тази чудна трева, както го наричали са описани в списание Science Translational Medicine. Учените смятат, че това растение е много ефективно, тъй като съдържа голямо количество триптолиди, което и в предишни изследвания бе идентифицирано като съставка – борец срещу рака.

Учените казват, че лекарството за ракът е в билки, които се знаят от години, но както и джинджифила и това ново откритие са безплатни в сравнение със скъпите и опасни лекарства за рак и фирмите нямат интерес да инвестират в изследвания за тях. Но въпреки това растението е наистина евтино.

Вече някои учени, участващи в проучването, се опитват да направят лекарство от това растение, което би получило одобрение от FDA, но по този начин лекарството ще бъде патентовано и продавано за голяма сума пари.