НАЧАЛО ЗДРАВЕ Как да понижим холестерола без лекарства?

Как да понижим холестерола без лекарства?

0
Как да понижим холестерола без лекарства?
Как да понижим холестерола без лекарства?

Статистиката от години сочи, че заболяванията на сърдечно-съдовата система са най-честата причина за смърт сред населението.

Това са няколко съвета за това как да понижим нивото на холестерол в организма си с естествени средства, като с това се предпазим от развитието на атеросклероза и различни сърдечни заболявания.

1. Овесени ядки – Те са богати на бета-глюкан – разтворими фибри, които като гъба попиват холестерола. Можете да добавите канела или сушени плодове към порцията овесени ядки.

Дневен прием: 3 грама бета-глюкан, съдържащ се в половин чаша овесени ядки или трици.

2. Бадеми – Бадемите съдържат два мощни антиоксиданта – витамин Е и флавоноиди. За да си набавите максимални количества антиоксиданти, консумирайте бадемите цели, тъй като в тяхната обвивка се съдържа обилно количество флаваноиди. Добър начин на консумация е да добавите шепа бадеми в киселото мляко или да намажете две супени лъжици бадемово масло върху филия хляб.

Дневен прием: Около 30 грама печени безсолни бадеми.

3. Ленено семе – Лененото семе съдържа лигнани и разтворими фибри. Препоръчително е лененото семе да се консумира смляно, защото само в този вид може да се абсорбират пълноценно от организма хранителните съставки в него.

Дневен прием: 2 супени лъжици смляно ленено семе.

4. Чесън – Той има свойството да възпрепятства произвеждането на холестерол от черния дроб. Желателно е към всяко хранене да добавяте чесън и холестерола за кратко време ще се понижи.

Дневна доза: 2-3 скилидки.

5. Ябълки – Ябълките, особено тяхната кора и външна част са богати на полифеноли – мощни антиоксиданти, които предпазват от развитието на плаки по кръвоносните съдове.

Дневен прием: поне една ябълка на ден.