НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО След като прочетете това, никога няма да поискате лед в напитките

След като прочетете това, никога няма да поискате лед в напитките

0
След като прочетете това никога няма да поискате лед в напитките
След като прочетете това никога няма да поискате лед в напитките

В горещите летни дни нищо не ни освежава по-добре от напитка пълна с лед.

Но колкото и да ви е съблазнителна ледната чаша, именно кубчетата крият неприятни факти за това, което може да се намери в техния състав.

Мухъл

Най-големият проблем представлява мухъла, който често се намира в машините за лед. Той възниква, когато фризера или машината за лед често се отваря и затваря, а влажните места насърчават размножаването на гъбички и мухъл. В 10 % от леда се съдържат останки от мухъл.

Бактерии

Достатъчно е минимално количество замърсена вода, за да бъде замърсен целия лед. Често става въпрос за малки количества микроорганизми, които не могат да предизвикат големи здравословни проблеми, но в някои проби са открити и ешерихия коли, Хеликобактер и листерия.

Ако сами си правите лед, след всяка употреба измивайте добре съда, а след това го подсушавайте, за да намалите възможността за заразяване.

Изпражнения

Много от хората не са наясно с лошата хигиена и опасностите, които същите носят след себе си. В САЩ 15-годишно момче е починало, след като се заразило от замърсени кубчета лед.

Ако този, който ви прави напитките, т.е. поставя лед в чашата, не е измил ръцете си след посещение на тоалетната, вие със сигурност няма да го забележите и няма да бъдете наясно с опасността, която се намира в ледената напитка, която пиете.