НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО История на поверията: Защо три пъти чукаме на дърво и дали счупеното...

История на поверията: Защо три пъти чукаме на дърво и дали счупеното огледало носи нещастие?

0
История на поверията: Защо три пъти чукаме на дърво и дали счупеното огледало носи нещастие?
История на поверията: Защо три пъти чукаме на дърво и дали счупеното огледало носи нещастие?

Защо не е добре черна котка да ви пресече пътя или да счупите огледало?

Всички отговори на тези предразсъдъци, които се разпространяват в продължение на десетилетия и поколения, открийте сега.

Защо счупеното огледало носи нещастие?

В стария Рим е било прието становището, че в огледалата се съдържа душата на човека, който се намира срещу него. Възприема се трагично, като символ на разбитата душа.

Защо три пъти чукаме на дърво?

Според старото езическо вярване, дървото има душа и когато се отреже, добрите духове стават лоши и носят лош късмет. Смята се, че чукането на дърво, гони тези зли духове.

Защо не се минава под стълба?

Старите християни били убедени, че стълбите са във вид на триъгълник и са символ на Света Троица. Какво означава – личността, която ще се разходи под стълбата, разрушава единството на Отца, Сина и Светия дух. Така, тази личност не заслужава нищо добро да й се случи в живота.

Защо черните котки носят нещастие?

След разпространението на християнството в Европа, черните котки са свързвани с времето на езичеството, когато са били символ на добър късмет. Противно на това, черните котки станали символ на злото, от което никой не може да се защити.

Защо петък 13-ти се счита за нещастен?

Смята се, че за това убеждение е отговорна вечерята с 12-те апостола и Исус Христос, проведена в петък. Така че, тази комбинация от цифри и ден завинаги е запомнена като нещастна.

Стоенето на пукнатини носи нещастие?

В началото се е смятало, че от пукнатините в земята излизат зли духове, така че хората упорито се опитвали да ги избегнат.

Защо отворения чадър в затворено пространство има негативно влияние?

Първите чадъри са доста твърди и обемисти, и заради това и доста опасни. Когато се отваряли в помещение, съществувал голям шанс металните краища да се разтворят в нечие око.

Дали прекрстените пръсти наистина носят късмет?

Прекрстените пръсти са жестове, които с правени като опит за формиране на кръст от времето, когато се е смятало, че той носи късмет. Днес, този символ несъзнателно се е превърнал в отчаян опит за щастие, докато професорът чете вашето име или ви предстои важно събитие, което искате да завърши с успех.

Пропуснахме ли нещо? Свободно допълнете списъка в коментарите!