НАЧАЛО ТЕСТОВЕ Невероятно:Тест който разкрива вашите дълбоко потиснати емоции

Невероятно:Тест който разкрива вашите дълбоко потиснати емоции

0
Невероятно:Тест който разкрива вашите дълбоко потиснати емоции
Невероятно:Тест който разкрива вашите дълбоко потиснати емоции

Тестът на Сонди е невербален проективен тест на личността разработен от Леополд Сонди през 1935 г. в Будапеща, Унгария, който по това време е бил също толкова известен както и Фройд и Юнг.

Целта е да се изследват най-дълбоките потиснати импулси на дадено лице на основата на симпатия или антипатия, причинени от снимките на хора с психически разстройства.

Инструкции:

Пред себе си имате портретите на осем души. Изберете този, който НИКОГА не бихте искали да срещнете през нощта, защото неговото присъствие предизвиква страх и отвращение у вас. Номерът съответства на болестта от която страда даденият човек на снимката.

Номерът съответства на болестта от която страда даденият човек на снимката.
Номерът съответства на болестта от която страда даденият човек на снимката.

Важно: Не разбирайте погрешно резултатите от теста! Резултатът ви не означава, че имате някакъв вид психическо разстройство!

Този тест е малка версия от оригиналният тест. В оригиналната версия, тестът съдържа серия от 48 различни снимки на лица на пациенти, класифицирани с различни психически разстройства.

Тази версия на теста съдържа само набор от портрети, тъй като е много трудно да се намери пълната версия на теста.

Какво е репресия, отричане и сублимация? Прочетете, за да разберете по-добре резултатите от теста.

Репресия: Когато човек е изправен пред конфликт, страх или стрес, той може да се върне към по-ранен етап в живота си, в който е имал сигурност и се е чувствал защитен. По този начин се потиска и избягва настоящият стрес, страх и т.н.

Отричане: Когато човек е изправен пред конфликт, страх или стрес, той променя интерпретацията на ситуацията така, че я разглежда като по-малко заплашителна отколкото е. Различава се от потискането по това, че човек на заличава преживяването от съзнанието си.

Сублимация: При сублимацията, човек обръща негативната енергия свързана с неприемлив импулс или нагон в социално приемлива дейност. Фройд дава пример, че един човек би сублимирал садистичния импулс като стане например хирург.

Резултати:

1. Садизъм

Репресия
Вие вероятно сте репресирали (потиснали) някои ваши преживявания в първите години от живота си, свързани с авторитаризма в поведението си, нуждата ви да доминирате и склонността ви към лоши намерения. Ако сте избрали портрета на този учител, може да сте потиснали някои обидни и унизителни за другите поведения в подсъзнанието си.

Отричане
Вие вероятно сте напълно безобидно и спокойно същество, винаги готово да помогне на другите. Ако работите в офис, вашите началници трудно се справят с вас. Когато не искате да направите нещо, вие създавате бариери, препятствия (например: закъснявате за работа; показвате, че сте в лошо настроение). Често, когато трябва да се защитавате, вие избирате пасивната съпротива и неподчинение.

2. Епилепсия

Репресия
Когато говорим за личностни разстройства, свързани с болест на мозъка, увреждане и дисфункция (както се случва при някои случаи на епилепсия), някои от диагностичните характеристики могат да бъдат импулсивност, раздразнителност, изблици на гняв и агресия. Ако този набит мъж с кръгла глава, предизвиква отвращение и страх у вас, то е вероятно във вашето детство, да сте потиснали някои от тези чувства и поведения.

Отричане
Вие най-вероятно сте мил и спокоен човек. Бъдейки кротък и приятелски настроен човек, вие давате усещането за отговорна личност, която умее да се контролира. Вие сте стабилни в чувствата си и лесно се свързвате с хората.

3. Кататония

Репресия
Някои характеристики на това психическо разстройство са прекомерното стимулиране на въображението и познанието изобщо и негативизъм. Ако този брадясал, но усмихнат господин причинява негативни чувства у вас, може да сте потиснали дадена хиперактивност на ума си, което може да ви накара да губите връзка с реалността, ако тя не е била прехвърлена към подсъзнанието ви.

Отричане
Вие сте склонни да приемате стереотипни поведения и не обичате нововъведенията и промените. Може би сте от типа хора, които са плахи и стеснителни и намират трудност при адаптацията към нови ситуации. Вашият най-голям страх е загубата на самообладание. Вие сте неуверени, често сте в отбранителна позиция и никога не се отклонявате от „кодекса за поведение“.

4. Шизофрения

Репресия
Шизофреничната личност се характеризира с интензивна апатия, нарушения на мисълта и несъвместими емоции. Ако това безизразно лице ви кара да настръхнете , вероятно сте репресирали чувство на безразличие към другите и оттегляне от събития, на ранен етап от вашето детство.

Отричане
Вие вероятно сте доста социална личност. Вие вярвате в общуването и комуникацията с други хора. Общителността е доста подвеждаща и може би крие един изолиран човек, който живее с усещането, че винаги е сам. Дълбоко в себе си, може би чувствате, че не се нуждаете от другите.

5. Истерия

Репресия
Някои личностни черти на истеричните хора са повърхностни и нестабилни емоции, нарцисизъм и ексхибиционизъм. Ако сте избрали тази жена, като човекът, което ви плаши най-много може би това е, защото сте репресирали ненаситно желание за внимание и жажда за одобрение.

Отричане
Вие създавате впечатление на скромен и много искрен човек. В действителност обаче, това тихо и срамежливо лице, може би притежава непреодолимото и прекомерно желание да впечатли, очарова останалите. Вие се грижете прецизно за външният си вид и поведение. Например, винаги се опитвате да изглеждате елегантно, добре облечени, като допълвате дрехите си с аксесоари, които привличат вниманието на другите – бият на очи.

Сублимация
Такива хора са склонни да избират рядка/екстравагантна професия или хоби.

6. Депресия

Репресия
Липса на самочувствие, чувство на малоценност и вина са основните симптоми на депресия. Фактът, че сте избрали това безобидно на поглед лице като въплъщение на отвращение и страх, може да означава, че сте дълбоко депресиран човек, който успява да контролира симптомите.

Отричане
Може би сте човек, който е безгрижен и обича да излиза навън. Винаги сте динамичен, уверен и оптимистичен. Понякога, разбира се разстройвате и проявявате дистимия и меланхолия (синдромът на тъжния клоун). Можете също така да бъдете подозрителни и мрачни.

Сублимация
Много е вероятно да сменяте своите депресивни тенденции и да поемате ролята на психолог за всички останали, като търсите решения на чуждите проблеми.

7. Маниакалност

Репресия
Някои диагностични характеристики на манията са: екстровертност, хиперстимулация, надценяване на себе си, прахосване на пари и емоции. Ако сте избрали това лице, като пораждащо страх и отвращение у вас, то вероятно означава, че вътре във вас има един вид вълнение, силна емоция, усещане, което ако не се контролира, ще ви преобрази във фанатик мистик.

Отричане
Вие много вероятно сте личност, която не иска да провокира с неговото/нейното поведение и която ненавижда шума, крайностите и ексцесиите. Вие сте пример за дискретност, сдържаност и мярка. Тъй като сте човек на логиката и сте пестеливи, вие имате напълно контролирано поведение.

8. Дисоциативно разстройство на идентичността

Репресия
Този вид на личността се изразява в желанието на човек да бъде приет за част от противолоположния пол. Ако този млад човек изглежда опасен и предизвиква отвращение у вас, то може би в началото на вашето детство вие сте репресирали проблем с идентичността или по-точно проблем с вашата полова идентичност.

Отричане
Ако защитният ви механизъм на отричане е проработил, то вие може да имате склонност към категорично потвърждение на биологичният ви пол. В този случай, вашето поведение, външен вид и маниери подчертават, че сте истински мъж или истинска жена. Ако сте мъж, вие сте от типа „мачо“, а ако сте жена, винаги се стремите да изглеждате секси и флиртувате редовно с мъжете.