НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Знаци, които не бива да се пренебрегват: Вашето тяло е претъпкано с...

Знаци, които не бива да се пренебрегват: Вашето тяло е претъпкано с отрови

0
Знаци, които не бива да се пренебрегват: Вашето тяло е претъпкано с отрови
Знаци, които не бива да се пренебрегват: Вашето тяло е претъпкано с отрови

Ако искате да откриете в какво състояние е вашият организъм, достатъчно е само да обърнете внимание на някои признаци, които ежедневно показват дали организмът е чист и здрав.

В организма ежедневно се натрупват токсини, които попадат чрез храната и дишането и обикновено се пречистват от черния дроб.

Но понякога в резултат на неправилното хранене или недостатъчните физически дейности, токсините не се преработват и изхвърлят от организма.

Това са 4 най-чести аларми, че тялото е пълно с токсини.

1. Физиологични нужди

Честото ходене до тоалетната е ясен знак, че в организма са налични токсини, но не се притеснявайте. По този начин същите се изхвърлят. В противен случай те могат да се върнат в кръвообращението и да предизвикат редица проблеми.

Ако имате проблеми от този тип, пийте по-често течности и чайове, за да се подобри работата на чревната микрофлора и по-бързо да се освобождавате от токсините.

2. Лош дъх

Лошия аромат, който може да излиза от устната кухина е ясен знак, че в организма има токсини.

Това в голяма степен се дължи на бактериите, които имате в устата или пък в резултат на това, че стомаха и черния дроб не са в състояние да преработват всички токсини.

За да се отървете от лош дъх, ежедневно почиствайте езика от събралите се натрупвания и консумирайте магданоз, който е естествен детоксикатор.

3. Пречат ви определени аромати

Ако имате силно изразени реакции към определени парфюми или дим, може би са предизвикани от токсините, които са в тялото ви. Често ставаме свръхчувствителни към миризми, ако черният дроб не е в състояние да елиминира различни токсини от тялото.

Дихателните пътища се затварят и тялото го усеща, а сетивата се изострят и може да получите реакции като главоболие или дискомфорт.

Магарешкият трън и цветята от глухарче, под формата на чайове, ще ви помогнат в освобождаването от токсините.

Добър вариант е и традиционното рициново масло.

4. Излишните килограми упорито се задържат

Има редица причини за невъзможността да отслабнем – проблеми с хормони, неправилно хранене и излишък на токсини в кръвта.

Редица токсини, като диоксините и някои пестициди се свързват с мазнините в организма и предотвратяват тяхното освобождаване.

Постарайте се да живеете възможно по най-здравословен начин, редовно да пречиствате организма и правилно да се храните. По този начин ще се освободите както от токсините, така и от излишните килограми.