НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Имате косопад: Вижте възможните прчини

Имате косопад: Вижте възможните прчини

0
Имате косопад: Вижте възможните прчини
Имате косопад: Вижте възможните прчини

Някога повече, някога по-малко, но косопада може да бъде предизвикан от различни причини.

Най-често това са здравословни проблеми, които, ако се открият навреме, може и да ги решите.

Проверете дали вашият организъм има някои от следните прояви, за да разберете причината за косопада.

Тялото не получава достатъчно хранителни вещества

Ако не приемате достатъчно протеини, омега-3 мастни киселини, витамини, желязо и биотин, нормално е косата да пада и да става по-слаба. Лошата и слаба храна винаги се отразява и на косата.

Имате алергия

Алергията понякога може да се отрази по най-чудния възможен начин, а отслабването и косопада е един от тях. Алергията ще предизвика сълзотечение и отслабване на капилярите, а с това и отслабване на фоликулата, което ще наруши правилния растежа на косата. Отидете на лекар и си направете тест, за да разберете дали имате алергия.

Твърде много третирате или изправяте косата

Известно е, че топлината уврежда косата, така че процедурите за оформяне, могат да направят косата тънка и остра, особено в краищата. Затова, ако можете, настройте сешоара или пресата на ниска температура.

Фоликулите са изтощени

Точно както естествените масла, които произвежда кожата, могат да затворят порите, по същия начин могат да се затворят и фоликулите, на които са изчезнали клетки от прекалена употреба на различни препарати за коса. Можете да подсушете косата с шепа морска сол, за да отстраните натрупаните мръсни слоеве.

Използвате неподходящи продукти

Изборът на правилния шампоан е от ключово значение за доброто здраве на косата. Консултирайте се с вашия фризьор, за да ви каже какъв шампоан е подходящ за вашия тип коса, и според вашите финансови възможности.

Имате проблеми с хормоните

Косопада често е причинен от хипотиреоидизъм или менопауза. Ако подозирате, че това ви се случва, трябва да отидете на лекар, а по-нататъшните анализи на кръвта ще установят истинската причина за проблема.