НАЧАЛО ЗДРАВЕ Никога повече няма да гледате на тези плодове по същия начин, след...

Никога повече няма да гледате на тези плодове по същия начин, след като прочетете това!

0
Никога повече няма да гледате на тези плодове по същия начин, след като прочетете това!
Никога повече няма да гледате на тези плодове по същия начин, след като прочетете това!

Бананите съдържат три вида захар – фруктоза, захароза и глюкоза, както и влакна. Това е комбинация, която засища тялото за дълго време.

Според проучвания, достатъчни са само два банана за 90 минутна тренировка, но със сигурност това не е единственото предимство на този вкусен тропически плод, защото той има много положителни ефекти.

Депресия

Според резултати от проучване, което е проведено наскоро сред хората, които страдат от някаква форма на депресия, бананите могат да се използват като лекарство. За това най-големи заслуги имат протеинът, триптофанът, който в организма се превръща в серотонин, известен като хормона на щастието и удовлетворението. Така че, когато се чувствате депресирани, яжте банани.

Анемия

Бананите са богати на желязо и влияят на формирането на хемоглобин в кръвта. По този начин помагат в случай на анемия.

Кръвно налягане

Бананите съдържат малко сол и калий, което е доста важно за регулирането на кръвното налягане. Ако редовно ядете банани, това ще намали шансовете ви за инсулт.

Мозък

Бананите въздействат върху функционирането на мозъка. Друго изследване, което е проведено наскоро, показа че учениците, които ядат банан сутрин имат по-добра концентрация през деня.

Махмурлук

Пресен бананов шейк ще ви помогне да се отървете от главоболието за отрицателно време. Ако добавите една чаена лъжичка акациев мед ще успокоте стомаха и ще компенсирате изгубената захарта.

Сутрешно гадене

Ще го намалите и може би напълно ще го премахнете, ако редовно ядете банани.

Комари

Ако искате да успокоите място, където комар или подобно насекомо ви е ухапало, просто намажете кожата с вътрешността на обелка от банан.

Нерви

Бананите са богати на витамин С, който помага да се успокои нервната система. Ако работите под стрес, бананите са идеалната рецепта за вас.

Черва

Поради лекия им състав, бананите се използват като диетична храна срещу чревни разстройства.

Регулиране на температурата

В Тайланд, например, бременните жени се хранят с много банани, защото вярват, че новородените ще имат по-ниска телесна температура.

В сравнение с ябълките, бананите съдържат четири пъти повече протеини, два пъти повече въглехидрати, три пъти повече фосфор, пет пъти повече витамин А и желязо. Накрая трябва да споменем, че бананите са по-здравословни, ако са по-зрели.