НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ще се изненадате: Тези неща ги правите всеки ден, а всъщност са...

Ще се изненадате: Тези неща ги правите всеки ден, а всъщност са много опасни

0
Ще се изненадате: Тези неща ги правите всеки ден, а всъщност са много опасни
Ще се изненадате: Тези неща ги правите всеки ден, а всъщност са много опасни

Буквално всичко е срещу вас.

И най-малките ежедневни дреболии може да се отразят вредно върху здравето ви. Всичко, което правите от момента, в който ставате до момента, когато лягате, може да има тежки последствия.

Вижте какви са опасностите, които дебнат навсякъде около вас.

1. Седенето ви скъсява живота

За съжаление, не е важно това, че редовно се упражнявате. Проучванията показват, че тези, които на работа седят през цялото време, имат по-големи шансове за заболяване от сърдечни заболявания и рак, за разлика от тези, които стоят.

2. Тесните дънки увреждат нервите ви

Твърде прилепналите панталони могат да пртиснат феморалният нерв и да ви причинят мералгия парестетика. Последствията са изтръпване на краката, остра болка, свръхчувствителност към топлина. В най-лошия случай може да се стигне до атрофия на тъканите на краката.

3. Вратовръзката причинява глаукома

Изследванията показват, че слагането на вратовръзката, което мъжете оценили като съвсем леко неудобно, само за три минути повишава налягането в очите, което пък е основен причинител на глаукома.

4. Машините за пране са пълни с бактерии

Изследванията са установили, ешерихия коли в 10 процента и фекални бактерии в 60 процента от машините за пране.

5. Миенето на зъбите след хранене унищожава зъбния емайл

Киселината от храната омекотява емайла, така миенето веднага след хранене може да направи само по-голяма вреда. Най-добре е хубаво да измиете зъбите преди хранене и след това просто да ги изплакнете с вода за уста.

6. Спането със сутиен унищожава цялото тяло

Съществува вярване, че спането със сутиен прави гърдите да останат твърди, но реалността е, че жените, които спят със сутиен, поради натиска, имат по-малко мелатонин в организма. Освен че нарушава съня и по този начин отслабва имунитета, сънят със сутиен може да доведе до промени в менструалния цикъл.

7. Спането с “нощна” светлина унищожава мозъка

Учените установили, че осветлението по време на сън, драстично се отразява на мозъка, при което се стига до увеличаване на теглото, депресия и намалено ниво на мелатонин.

8. Изкуствените подсладители причиняват затлъстяване

Изследванията показват, че тези, които ядат захарин, качили повече килограми за разлика от тези, които ядат захароза, т.е. захар. Изкуствените подсладители насърчават организма да започне да отделя ензими, но тъй като те нямат хранителна стойност, вместо да ги харчи, тялото ги складира.

9. Четвърт от бутилките с течен сапун в обществените тоалетни са пълни с бактерии

И не, не става въпрос само за тези в обществените тоалетни, но и за тези в офиси, кафенета, ресторанти.

10. Витамин С в бонбоните и таблетките за дъвчене разяжда зъбите

Витамин С е всъщност аскорбинова киселина, която омекотява зъбния емайл, който допълнително се уврежда чрез триенето с твърдата бонбона.

11. Смартфоните не ви позволяват да се отпуснете

Фактът, че във всеки един момент можете да видите имейл, само увеличава стреса.

12. Пиърсингът може сериозно да повреди нервите и мозъка ви

Популярният пиърсинг на лицето може да увреди нерв, който свързва нервите, отговорни за усещане със съответните центрове в мозъка. Лошо поставен пиърсинг може да причини замайване.

13. Лазерният принтер е по-опасен от тютюнопушенето

40 процента от лазерните принтери отделят частици от тонера, които върху белите дробове действат също като дим от цигара. Честата експозиция може да предизвика заболявания, които често се срещат при миньорите, които работят в мините.

14. Заедно с шоколад ядем и токсично олово

Най-големият производител на какао, Нигерия все още няма забранени от закона бензин с олово.

15. Затвореното пространство разрушава сексуалния живот

Витамин D е най-важен за производството на тестостерон.

16. Мобилният телефон е по-мръсен от тоалетната чиния

Изследванията показват, че офис масите имат 21 000 микроби, а мобилният около 25 000, докато тоалетната чиния има само 49 000.

17. Изкуственото осветление разболява

Флуоресцентните лампи и твърде осветените помещения причиняват главоболие, умора, гадене и еректилна дисфункция.

18. Скуката причинява инфаркт

Хората, които са отегчени от работа, както и тези, които не разполагат с достатъчно предизвикателства в живота, имат повишени шансове за инфаркт. Сърдечния мускул ще свикне с по-слабото биене на сърцето, после някакъв шок или изненада може да бъде буквално опасност за живота.

19. Въздухът в офиса е дори 100 пъти по-замърсен от този навън

Офис сградите, построени след седемдесетте са проектирани да имат отлична изолация. Въздухът циркулира из вътрешността на сградата, за да не консумира допълнителна енергия за неговото загряване, но докато преминава през различни филтри, въздухът събира и много мръсотия. Също така и концентрацията на въглероден окис в този въздух е значително по-голяма.