НАЧАЛО ЗДРАВЕ Знаците, които ви дава вашето тяло: Кои признаци изобщо не бива да...

Знаците, които ви дава вашето тяло: Кои признаци изобщо не бива да пренебрегвате?

0
Знаците, които ви дава вашето тяло: Кои признаци изобщо не бива да пренебрегвате?
Знаците, които ви дава вашето тяло: Кои признаци изобщо не бива да пренебрегвате?

Ако искате да откриете в какво състояние е вашият организъм, достатъчно е само да обърнете внимание на някои признаци, които ежедневно показват, доколко организма е чист и здрав.

В организма ежедневно се натрупват токсини, които попадат чрез храната и дишането и обикновено само чрез черния дроб се пречистват.

Но понякога в резултат на неправилното хранене или недостатъчните физически упражнения, токсините не се преработват и изхвърлят от организма.

Това са 4 много важни аларми, че в тялото има токсини.

Честото ходене до тоалетната е ясен знак, че организмът е зареден с токсини, но не се страхувайте. По този начин сте сигурни, че същите се изхвърлят, в противен случай ще се връщат в кръвообращението и могат да предизвикат редица проблеми.

Ако имате проблеми от този тип, пийте често течности, чайове и пробиотици, за да се подобри работата на чревната микрофлора и по-бързо да се освобождавате от токсините.

Лошият аромат, който може да излиза от устната кухина е ясен знак, че организма е зареден с токсини.

Това до голяма вероятност произтича от бактериите, които имате в устата или пък в резултат на това, че стомаха и черния дроб не са в състояние да обработват всички токсини.

За да се отървете от лошия дъх, ежедневно почиствайте езика от събралите се натрупвания и консумирайте магданоз, който е естествен детоксикатор.

Ако имате силно изразени реакции към определени парфюми или дим, може би тези реакции предизвикват токсините, които са в тялото. Често ставаме свръхчувствителни към миризми, ако черният дроб не е в състояние да елиминира токсините от тялото.

Дихателните пътища се затворят и тялото го усеща, така че сетивата стават заточени и може да получите реакции като главоболие или дискомфорт.

Магарешкият трън и цветята от глухарче като чайове ще ви помогнат в освобождаването от токсините.

Като предложение остава и традиционното рициново масло.

Има редица причини за съпротивата при загуба на тегло. Проблеми с хормони, неправилно хранене и разбира се излишък на токсини в кръвта.
Редица токсини като диоксините и някои пестициди се свързват с мазнините от организма и предотвратяват тяхното освобождаване.

Постарайте се да водите възможно най-здравословния начин на живот, редовно да пречиствате организма и правилно да се храните. По този начин ще се освободите както от токсините, така и от излишните килограми.