НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лек от Библията, познат от 3500 години

Лек от Библията, познат от 3500 години

0
Лек от Библията, познат от 3500 години
Лек от Библията, познат от 3500 години

Библията зехтина се споменава повече от хиляда пъти, а въпреки че днес най-популярен е плода – самата маслина, много хора не знаят, че стъблото на маслините е изключително лековито.

Знаете ли, че листата от маслината крият множество лечебни свойства?

Листото съдържа олеуропеин, който притежава изключително антибактериално действие.

Маслиновият лист подобрява здравословното състояние при редица заболявания, които са причинени от микроорганизми. Също така помага при грип, менингит, хепатит Б, възпаление на белите дробове, гонорея, херпес …

Същевременно помага и при хирургични, както и при инфекции на пикочните пътища. Маслиновите листа предотвратяват инфекция, причинена от действието на гъбички. Използването на чай от маслинови листа може да помогне при възстановяването на тези заболявания: възпаление на белите дробове, гонорея, туберкулоза, грип, менингит, хепатит, херпес, синдром на хроничната умора, атеросклероза, ботулизъм, малария, язва на стомаха, дифтерия, инфекции на пикочните пътища и енцефалит.

Рецепта за чай: За чаша чай от 200-300 мл. са необходими 15-20 изсушени листа от маслини. В сварената вода се добавят листата и се варят 2-3 минути. Оставете листата да постоят във водата още 10 минути и ги извадете. Можете да го пиете студен и топъл с мед, лимон или без нищо. Чаят трябва да се пие всеки ден, за да почувствате подобрение при различните заболявания.

Препоръчително е чаят да се пие и первентивно, за да надхитрите тези болести. Листата за чай е най-добре да се берат през пролетта, докато са млади, да се измият и изсъхнат на въздух.

Съхранявайте в затворен съд, изолиран от слънчева светлина.