НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Направете си тоблерон – лесна рецепта

Направете си тоблерон – лесна рецепта

0
Направете си тоблерон - лесна рецепта
Направете си тоблерон – лесна рецепта

Кой може да устои на вкусен тоблерон?

Необходими продукти:

3 яйца

300 грама захар

125 грама маргарин

4 супени лъжици какао

400 грама смлени бисквити

100 грама сусам

2 шепи нарязани орехи

За глазурата:

4 супени лъжици мляко

4 супени лъжици какао

5 супени лъжици захар

1 пакетче ванилова захар

Приготвяне:

В купа за разбиване, поставете яйцата и бъркайте на максимална скорост с постепенно прибавяне на захарта. Постепенно добавяйте какаото. В началото бъркайте на най-ниска степен, за да не се издига навсякъде прах, а след това увеличете скоростта и така докато не получите равномерна смес, в която сте сигурни, че не са останали мастни удебеления какао.

Добавете маргарин, който най-добре се разбива, ако е със стайна температура. След като сместа е готова, може да започнете с добавяне първо на сусама, орехите и накрая бисквитите. В началото разбиването ще ви бъде лесно, но като се сгъсти сместа, става по-трудно.

Глазура

В млякото поставете както и захарта и ги разтопете на умерен огън, като се разбърква непрекъснато. Внимавайте да не ви останат втвърдени мастни топчета. В противен случай можете да използвате и готов шоколадов дресинг или същия да подготвите от разтопен шоколад за готвене.

Сместа може веднага да моделирате във вид на триъгълник. В крайна сметка и самия Тоблерон е в тази форма, нали.

Глазурата може да нанесете веднага, после да охладите тоблерона или в хладилник или във фризера, ако бързате. Нарежете на парчета с дебелина 1 см. и винаги съхранявайте на студено. От тази смес със сигурност ще направите 40-60 парчета.

Насладете се !!!