НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Възможно ли е да сте влюбени в двама човека едновременно?

Възможно ли е да сте влюбени в двама човека едновременно?

0
Възможно ли е да сте влюбени в двама човека едновременно?
Възможно ли е да сте влюбени в двама човека едновременно?

Ако някога сте си мислили, че сте “специален случай”, защото едновременно обичате двама човека, имаме утеха – не, не сте лош човек и партньор, тъй като това е възможно и по-нормално, отколкото си мислите.

Един професор по психология едновременно бил влюбен в две личности и го описва по следния начин:

“Обикновено смятаме, че любовта има само един вкус, но това е погрешно. Гледайте на любовта така – шоколада и ягодите са много различни, но и двата вкуса са страхотни. Ние сме сложни същества и затова е много лесно две напълно различни личности, с различни характери, да ни повлияят.”

Той смята, че привличането между хората е биологично изкуство и дори когато сме в дълга и сериозна връзка, може да ни се случи да срещнем човек, който да събуди хормоните ни.

А когато измежду двамата партньори ще трябва да изберете един, този психолог твърди, че все пак има решение:

“Продължавайте да проучвате и да проверявате афинитетите, както и плановете, които имат към вас. Отворените връзки не са много приемливи, но в този случай може да ви помогне. Знам, че това е ужасно предложение, но е ефикасно. Направете списък на предимствата и недостатъците, но бъдете болезнено откровени. Може би в момента сте заплетени в страстите, но самоотвержената и силна любов винаги изплува на повърхността.”