НАЧАЛО ЗДРАВЕ Японска маска за лице, която буквално изтрива годините

Японска маска за лице, която буквално изтрива годините

0
Японска маска за лице, която буквално изтрива годините
Японска маска за лице, която буквално изтрива годините

В продължение на много векове красивите японки поддържали непреходната красота с тази лесна оризова маска.

Японската оризова маска е богата на витамини от групата В, които стимулират растежа и регенерацията на клетките, забавя стареенето и подобрява обогатяването на кожата. Това е всичко, което е необходимо, за да се гарантира, че лицето ще ви блести със свежест и красота.

За да останете с безупречна кожа и да забавите нейното стареене и отпускане, правете тази маска с ориз поне веднъж в седмицата.

За мнозина тази маска с ориз, мляко и мед се превърна в любим продукт, защото кожата след това наистина става гладка, светла и мека, копринена и блестяща.

Продукти за оризова маска:

2-3 супени лъжици ориз
1 супена лъжица мляко
1 супена лъжица мед

Начин на приготвяне:

Сварете 2-3 супени лъжици ориз до омекване на умерен огън.

Когато оризът е сварен, се прецежда. Не изхвърляйте водата.

Изплакнете свареният ориз със студена вода и добавете 1 супена лъжица топло мляко. Разбърквайте, докато не получите гладка смес и добавете 1 супена лъжица мед. Нанесете маската на почистено лице и шия.

Оставете за 30 минути, след което изплакнете с водата, в която е варен ориз.

Освен горепосочените свойства на маската, оризовата вода овлажнява лицето, съдържа антиоксиданти и притежава способността да поглъща ултравиолетовите лъчи.

Нещо повече, тя забавя производството на меланин и по този начин предотвратява образуването на пигментни петна и осветява кожата.