НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Това са 4 напитки, които са по-добри от водата, третата ще ви...

Това са 4 напитки, които са по-добри от водата, третата ще ви изненада

0
Това са 4 напитки, които са по-добри от водата, третата ще ви изненада
Това са 4 напитки, които са по-добри от водата, третата ще ви изненада

Във всички разговори за здравословнотo и нездравословнотo, водата държи първoто място, че е добра за всичко.

Безброй изследвания потвърдиха, че водата е добра за загуба на килограми, при упражнения, защита от болести, дори може да подобри настроението ви. Водата винаги е добър избор за напитка, отлична е за тялото.

Учените са доказали, че трябва да се приемат и други напитки освен водата, за да се запази хидратацията на тялото. Ето кои са те:

Зелен чай

Проучванията показват, че тази напитка намалява холестерола и кръвното налягане, стабилизира нивото на захар в кръвта, дори и унищожава клетките на рака.

Зеленият чай предпазва мозъка. Проучванията показват, че помага за предотвратяване на наслагвания на нервите, които водят до болестта на Алцхаймер и подобрява дейността на мозъка в частта, отговорна за паметта.

В скорошно проучване, представено през 2015 г. на Международната конверенция за Алцхаймер и болестта на Паркинсон, изследователите свързаха зеления чай с превенция на психични заболявания при хората над 60 години. Това се дължи на изобилието от антиоксиданти, които предлага зеления чай. Зеленият чай помага при отслабване.

Кокосова вода

Тази напитка е пълна с електролити, които по забележителен начин рехидрираат тялото след физически упражнения.

Тя е богат източник на натрий, калий и магнезий – основните електролити необходими на тялото, а има и същите рехидратиращи свойства както и спортни напитки, без захар.

В една чаша напитка има 60 калории. Някои производители в нея добавят захар, но се препоръчва да се купи чиста и да се добавят в нея леки плодове.

Бира

Според твърденията, чаша студена бира унищожава мозъчните клетки. Новите анализи в 32 различни проучвания, публикувани във вестник PLOS доказват, че бирата намалява риска от Парикнсонова болест.

Според изследванията, хората, които пият една или повече чаши на ден бира, но да се пие само бира, а не да се смесват и вино и ракия, имат 59 на сто по-малък шанс да заболеят от невродегенеративни заболявания от хората, които не пият алкохол.
Мляко

Има много противоречия около пиенето на мляко. Някои диетолози твърдят, че помага в опитите за намаляване на теглото и за предпазване от рак. Някои казват, че млякото намалява нивото на калций, причинява рак и други заболявания. Въпреки това, много проучвания показват, че млякото е плезна напитка.

Пиенето на мляко повишава нивото на glutathione в мозъка – мощен антиоксидант, който помага на клетките в борбата с така наречените свободни радикали. Препоръчва се неговото консумиране както на децата, така и на възрастни.