НАЧАЛО ЗДРАВЕ Отървете се от акне и черни точки по лицето само с едно...

Отървете се от акне и черни точки по лицето само с едно яйце

0
Отървете се от акне и черни точки по лицето само с едно яйце
Отървете се от акне и черни точки по лицето само с едно яйце

Забравете за черните точки и акнето с една лесна маска, за направата на която ви е нужно само едно прясно яйце

Малки и големи мечтаят за гладка и чиста кожа на лицето. Използват се хиляди козметични продукти за премахване на акнето и черните точки. Ние ще ви помогнем с борбата, като ви представим лесна маска, която има мощен ефект и струва стотинки.

Черни точки – комедони

На дали има човек, който не е имал черни точки по лицето. Това е проблем, от който страдат не само тинейджърите, а и възрастните. Комедоните са съсредоточени с появата си по брадичката, носа и челото. Усиленото отделяне на мастен секрет стимулира тяхната поява. Когато стиснете черната точка ще видите, че излиза белезникава слуз с много малко червено връхче. Много хора прибягват точно до изстискването, за да се преборят с тях, но този метод не е препоръчителен, защото има опасност да останат видими белези.

Защо комедоните са с черен цвят?

Повечето хора са на мнение, че черния цвят на комедоните идва не правилна хигиена, мръсно лице. Това обаче не е точно така, цвета им окислените от въздуха рогови вещества на клетките на епидермиса.

Акне

В повече от случаите акнето е най-силно изразено при тинейджърите, по време на пубертета. Така наречените младежки пъпки запушват отворите на мастните жлези и там се образува пъпката. Пъпчиците имат гнойни върхове, които веднага ни изкушават да ги стиснем. Най-изразено акнето се появява по лицето, но то може да се появи и по гърба или гърдите.

Фактори

Факторите, които оказват благоприятно развитие на акнето са повишен бактериален растеж, повишена себумна секреция, запушени пори или възпаление.

Действие на домашната маска срещу комедони и акне

На пазара има хиляди продукти, които се продават за изчистване на комедони и акне. Тяхната цена също е доста разнообразна, но защо трябва да даваме тези пари, щом едно яйце може да ни свърши много добра работа. Маската с яйце, която ще ви предложим освен че премахва комедоните и акнето се грижи за хидратирането на кожата. Приготовлението и е лесно, не изисква специални умения, опитайте.

Ето я и рецептата за маска с яйце срещу комедони и акне

Вземете прясно кокоше яйце, ако е домашно още по-добре. Счупете го и отделете белтъка и жълтъка му. Предварително почистете лицето си и после го намажете внимателно с белтъка, пазете очите.

Взимате салфетка и я изрязвате с дупчици за очите и устата. Залепяте я на лицето. Стоите половин час. Отлепяте салфетката, като я сваляте внимателно.

Тя ще се е „втвърдила“ и свалянето на маската ще бъде лесно. Следва измиването на лицето с хладка вода, после го подсушавате хубаво. Разбивате и жълтъка, който отделихте. Нанасяте и него върху лицето. Оставяте го да действа, но този път само 10 минутки. Отново измивате лицето с хладка вода и подсушавате.

Маската с яйце може да правите един път в седмицата. Тя не се препоръчва на хора със силно чувствителна кожа.