НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Дали е възможна телепатията?

Дали е възможна телепатията?

0
Дали е възможна телепатията?
Дали е възможна телепатията?

Телепатията е способността за обмен на мисли и чувства между двама души от разстояние, без посредничеството на медиуми.

Думата телепатия идва от гръцките думи tele: разстояние и pathe: чувство.

Телепатията съществува, въпреки че не е доказана, казват учените, които я изучават. А именно, че има връзка между двама души, обмен на чувства и мисли от разстояние, понякога и на дълги разстояния.

Въпреки това, не е доказано по какъв начин са свързани тези обмени. Според това, телепатията съществува като научно общоприето явление, но не и доказано.

Наблюдавани са много случаи на предаване на емоции. Лицето, което изпраща съобщение обикновено интензивно мисли за лицето, за което е предназначено съобщението, при което се предават картини, а не мисли.

Един от най-известните експерименти във връзка с телепатията са картите. Става дума за набор карти, маркирани с 5 различни символа. В експеримента има лице “получател” и лице “изпращач”.

Изпращачът трябва да избере произволна карта и да визуализира символа, а получателят трябва да я познае, т.е. да каже за коя карта става въпрос.

Според друг известен експеримент, “получателят” се намира в контролирано пространство, където е лишен от информация, а “изпращачът” е на друго място, далеч от него. Целта е получателят да получи информацията от изпращача.

И кучета са телепати

Кучетата са толкова координирани с хората, че могат да усетят разлика в нашите емоции: дали сме развълнувани, уморени или депресирани. Въпреки че учените смятат, че телепатията при кучетата е вродена, домашните кучета много успешно “четат мислите” от диви кучета.

Близнаците споделят мислите си

Дори и когато са отдалечени на хиляди километри, те казват, че могат да усетят какво се случва в интензивни моменти като: автомобилни катастрофи, болка, страх и др.