НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Причина, поради която никога не бива 2 пъти да преварявате вода

Причина, поради която никога не бива 2 пъти да преварявате вода

0
Причина, поради която никога не бива 2 пъти да преварявате вода
Причина, поради която никога не бива 2 пъти да преварявате вода

Когато се затопли до 100 градуса, водата завира и променя състава си, като част от съставките се изпаряват, а газовете се разтопяват.

Поради това е здравословно да се пие преварена вода.

Ако имате идеално чиста, дестилизирана и дейонизирана вода, нищо лошо няма да ви се случи, ако отново я преварите.

Въпреки това, водата от водопровода съдържа разтопени газове и минерали и когато дълго кипи или отново изврива, химическия състав се променя към лошо.

Именно опасните съставки се натрупват във водата и вместо да се изпарят, увеличават риска от попадането на определени химикали в организма.

Тези вредни вещества са най-често арсен, нитрати и флуорид, защото и здравите минерали могат да станат вредни, когато се натрупат.

Ето по какъв начин повторно преварената вода вреди на здравето:

1. Когато нитратите са изложени на висока температура, като вряща вода, стават много токсични. Високите температури превръщат нитратите в нитрозамини, канцерогенни вещества. Нитратите се свързват със заболявания като левкемия, рак на яйчници, дебело черво, панкреас, щитовидната жлеза.

2. Натрупването на арсен през годините може да предизвика отравяне с арсен, а това довежда до множество проблеми със здравето: рак, сърдечносъдови заболявания, неврологични проблеми, безплодие и нарушения в развитието. Световната здравна организация твърди, че питейната вода представлява най-голямата заплаха за човешкото здраве именно заради арсена.

3. Излагането на флуор оказало вредно въздействие на неврологичното и когнитивното развитие при децата, се казва в проучване на Харвардския университет.