НАЧАЛО ЗДРАВЕ Най-популярните домашни лекове със сода бикарбонат

Най-популярните домашни лекове със сода бикарбонат

0
 Най-популярните домашни лекове със сода бикарбонат
Най-популярните домашни лекове със сода бикарбонат

Содата бикарбонат е едно от най-евтините лекарства от алтернативната медицина. Хиляди хора в последно време започнаха да прилагат содата бикарбонат в ежедневния живот и са благодарни, че имат рецептите, с които могат да премахнат от неприятна миризма на краката до най-опасната болест – рак.

Содата бикарбонат помага при гинекологичните и костни заболявания, ако всяка сутрин пиете по една чаена лъжичка сода за хляб със сок от един лимон, разтворени в 200 мл вода. Тази рецепта не само ще ви помогне за болките в костите, но и ще намали киселинността в организма. Това лекарство е изпитано и действа много добре срещу раковите клетки.

Сода бикарбонат действа като разрушител на неприятните миризми в тялото, така че не се колебайте и вместо душ гел използвайте сода бикарбонат. Също така може да я използвате и като ексфолиант за почистване на мъртвата кожа.

Тя премахва и неприятните миризми от краката, а лекът е в това, че трябва да сложите малко сода в обувките или чорапите си и миризмата ще изчезне. Същото се отнася и за мишниците, при което трябва да внимавате когато я нанасяте. Тя трябва да бъде в много малко количество, за да попие добре в кожата.

Ако искате да почистите кожата на главата, вместо шампоан използвайте смес от сода и топла вода. Също така с тази смес можете да накистите гребените и четките за коса, за да отстраните бактериите.

За избелване на ноктите и зъбите използвайте сода нанесена на четка за зъби, може и на пръст и добре изтрийте зъбите, а след това изплакнете с вода. Ефектът ще го видите още в същия момент.

Содата бикарбонат е много ефективна и за премахване на инфекциите и гъбичките от тялото и за предотвратяването на тяхното размножаване. Просто нанесете на мястото, изтъркайте добре и оставете да действа. Ще бъдете изумени от резултата и ще я препоръчвате като лек на всички, които познавате.